EVROPA U NOVOM PROBLEMU: Američki Kongres usvojio rezoluciju o slanju ubojitog oružja Ukrajini!

amerika
Nekoliko poslanika je navelo da akcije Rusije predstavljaju više od napada na suverenitet Ukrajine i “groteskno kršenje međunarodnog prava i pretnju po Zapad”

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se predsednik Barak Obamapoziva da pošalje ubojito oružje Ukrajini da bi zaštitila suverenitet u borbi protiv proruskih snaga

JEZIVA NESREĆA: Avion Erbas A 320 sa 148 ljudi pao na jugu Francuske (INFO)

Rezolucija je usvojena sa 348 glasova “za”, dok je 48 bilo protiv.

Zvaničnici američkog Stejt departmenta su naveli da se u okviru Obamine administracije razgovara o takvoj vrsti pomoći, ali da se čeka da bi se videli da li će sporazumi, koji su doveli do prekida vatre u februaru, biti ispunjeni, prenela je agencija AP.

[adsenseyu4]

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Džon Boner i grupa vodećih demokrata i republikanaca pojačali su početkom meseca pritisak na predsednika SAD da snabde Ukrajinu smrtonosnim odbrambenim oružjem.

U pismu koje su tada uputili Obami, 11 poslanika je navelo da akcije Rusije predstavljaju više od napada na suverenitetUkrajine i “groteskno kršenje međunarodnog prava, pretnju po Zapad i napad na međunarodni poredak koji je uz veliku cenu uspostavljen posle Drugog svetskog rata”.

Foto: Tanjug / AP

– Pozivam vas da brzo uložite dodatne napore kako bi se podržali napori Ukrajine da odbrani svoju suverenu teritoriju, uključujući transfer smrtonosnih defanzivnih oružanih sistema ukrajinskoj vojsci – stoji u pismu Obami.

Mnoge evropske vlade se protive bilo kakvom potezu SAD u pravcu pružanja vojne podrške ukrajinskoj vladi, strahujući da bi to moglo da izazove širi rat.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

1 Comment on "EVROPA U NOVOM PROBLEMU: Američki Kongres usvojio rezoluciju o slanju ubojitog oružja Ukrajini!"

  1. Ref Um Lex | 24. March 2015. at 15:12 |

    -”…Nekoliko poslanika je navelo da akcije Rusije predstavljaju više od napada na suverenitet Ukrajine i „groteskno kršenje međunarodnog prava i pretnju po Zapa”…”- НАРАВНО, ОВИ ЗЛОЧИНЦИ СУ У ПОТПУНОСТИ СВЈЕСНИ СВОЈИХ ГРОТЕСКНИХ ЛАГАРИЈА, АЛИ ТИМЕ, ВЕЋ САДА ДАЈУ ДО ЗНАЊА У КАКАВ СВИЈЕТ ИДЕМО АКО УСПИЈУ ДА ПОМЕТУ СВЕ ПРЕПРЕКЕ СВОМ ЗЛОЧИНУ

Comments are closed.