EVO ZAŠTO CRNOGORCI KREĆU U RAT DO ISTREBLJENJA PROTIV ALBANACA! Haradinaj i Tači otimaju SVETU ZEMLJU! (INFO)

albanac

Foto: Profimedia

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine

Predlog rezolucije koju je predložila poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi, podržala su 72 poslanika, dok je protiv bilo devet parlamentaraca iz srpskih partija, navodi podgorički dnevnik.

Kako prenose kosovski mediji, rezolucijom koja je predložena iz partije Ramuša Haradinaja, predviđeno je da se demarkaciona linija između Crne Gore i Kosova određuje na osnovu granica nekadašnje autonomne pokrajine.

[adsenseyu1]

Poslanici su odlučili i da premijer Kosova Isa Mustafa učestvuje u radu državne komisije zadužene za demarkaciju granice i da obavještava parlament o razvoju pregovora, ali i svim drugim razgovorima sa crnogorskim zvaničnicima.

Vijseti prenose da je rezolucijom predviđeno i da meštani pogranične teritorije budu upoznati sa demarkacionom linijom koju komisija utvrdi i da daju potvrdu da se slažu sa njom. Kosovski poslanici tražili su da se na osnovu Ustava iz 1974. godine odredi i granica sa Srbijom.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Tokom skupštinske rasprave ministar vanjskih poslova Hašim Tači kazao je da integritet Kosova ne sme biti ugrožen navodeći da poslanici mogu da traže granicu i do Bara, ako misle da im može biti. On je podsetio poslanike da je Crna Gora pomagala građane Kosova tokom bombardovanja 1999. i priznala Kosovo.

– Želim otvoreno da kažem da će Kosovo biti u granicama Ustava iz 1974. godine, iako nikad nisam imao lijepo mišljenje o ustavu koji nas je tretirao kao pokrajinu – kazao je Tači, na šta mu je poslanik “Samoopredjeljenja” Albin Kurti kazao da niko ne traži granicu do Bara nego ono što pripada Kosovu.

[adsenseyu1]

– Ovde se iznose istorijske činjenice koje znam i ja, ali u praksi je sasvim drugačije. Istina je da su Albanci u Crnoj Gori dio institucija na državnom i lokalnom nivou. Bio sam i u Tuzima i u Ulcinju i razgovarao sa sunardonicima i čuo kako žive Albanci – kazao je Tači.

Foto: YouTube / Kosova Press

Meštani pograničnih sela koji su u nekoliko navrata protestovali zbog granice, prošle nedelje su najavili radikalizaciju protesta ukoliko ne bude rešeno pitanje granica. Navodeći da je Crna Gora oduzela 12 hiljada hektara kosovske teritije, oni su na tribini koju je organizovao Centar za promociju i razvoj, najavili “institucionalni rat” ukoliko se ne reši pitanje granica.

Podsetimo Crnogorci najavljuju pravi rat za teritoriju sa Kosovom i spremni su životom da plate 12 hiljada hektara koje sada teritorijalno pripadaju Srbiji tačnije Kosovu i Metohiji, a koji su u nekadašnjoj istoriji vekovima bili pod vlašću Podgorice!

Crnogorci su zgroženi kako kažu otimanjem svoje teritorije i spremni su da daju život za ovo parče zemlje.

(Telegraf.rs)

7 Comments on "EVO ZAŠTO CRNOGORCI KREĆU U RAT DO ISTREBLJENJA PROTIV ALBANACA! Haradinaj i Tači otimaju SVETU ZEMLJU! (INFO)"

 1. Braćo, ako Vam daju besu da neće više nista da traže narednih 20 godina, dajte im tih 12 000 hektra jer ce te najebati bas kao i mi iz Metohije.

  • Koja bre braca? mislis izdajnicka braca sto su izdali i kosovo i srbiju? pre bih imao poverenje u postenog Siptara nego u jednog Milovog Crnogorca! Nikada nas Crnogorci nisu voleli a zasto da ih pa mi zalimo cujem jos da spremaju zakon o slobodnom braku imedju muskaraca a brak izmedju zena i to na Amerikom modelu koji je stupio na snagu u svim Americkim drzavama od danas!
   ma neka se ljudi jbuckaju a mi za nasi kozama to tije taj sugavi bolesni zivot!

 2. Ne ne ne, u pravu su njima pripada cela jadranska obala do Pule, vi biste te jadnicake musu sulju i limaja da ih ugurate u vukojebinu Pristnski okrug e to braco Crnogorci ne mere ida svi izginete ne mere.

 3. Ip Man Skopljak | 30. јуна 2015. at 11:02 |

  de nam je tajna sluzba da ih pokoka. izraelci bi to tako odavno vec uradili.

 4. op trt gevezen, zaigrala mecka bozana i kud Mila.

 5. daj boze albanci da uzmu svoje ono sto im pripada od crne gore.posto idioti iz tuzi neumiju da ocijepe albansko neka albanci silom odcijepe od crne gore svoju teritoriju…

Comments are closed.