Evo kako će po Putinu izgledati mapa Evrope za 20 godina (MAPA)

granice

Da li mape objavljene u ruskim medijima predstavljaju cilj Vladimira Putina

Ruski mediji poput “Ekspres gazete” objavili su u julu 2012. godine mape Evrope koje su izazvale burne reakcije u međunarodnoj javnosti, a sa da su ponovo izašle na površinu, u svetlu promena granica Ukrajine i pripajanja Krima Rusiji.

Na mapama sa može videti upravo Krim kao deo Rusije (što se u međuvremenu i ostvarilo), kao i pripajanje Donbasa (tamo su u toku žestoki sukobi Kijeva i separatista), ali i oblasti poznate kao “Nova Rusija” na jugu Ukrajine, koja je povezana s Pridnjestrovlja, istočnim delom Moldavije lojalnim Moskvi, čime bi Ukrajina ostala bez izlaska na Crno more.

[adsenseyu5]

 List “Forin polisi” piše da bi mape trebalo čitati kao kartografsku ilustraciju ruskog spiska želja, koje reflektuju nade i frustracije jednog segmenta ruske javnosti.

Prema ovoj mapi, mnogima u Rusiji se čini da će Evropa 2035. godine izgledati fragmentirano, islamizovano, a patiće i pod sve jačom Nemačkom. Ništa od toga, piše u članku “Ekspres gazete”, ne bi se desilo da 1991. godine nije došlo do raspada Sovjetskog saveza…

Mapa na naki način odslikava san Rusije koja je frustrirana svojom umanjenom ulogom u svetu.

Zapadna Evropa po Putinu

Iz ruskog ugla, Zapadna Evropa je moralno i ekonomski korumpirana, dekadentna i blizu raspada. Otud raspad većine velikih evropskih država, počevši od Velike Britanije. Osim Škotske, odvojila bi se i Severna Irska i pridružila matičnoj državi, pa bi se Ujedinjeno Kraljevstvo svelo na Englesku i Vels.

[adsenseyu1]

Ni Francuska nije prošla mnogo bolje: Deo teritorije uzeli su Baski, a mnogobrojni imigranti prebačeni su u “Arapski Pijemont” sa Marsejom kao glavnim gradom, a odvojili bi se i Korzika (postaje nezavisna) i Alzas I Loren (pripali Nemačkoj).

Belgija je nestala s mape Evrope.

Centralna Evropa

Italija je podeljena na dve države, razdvojene linijom siromaštva, a južni deo je previše nemoćan da bi pod kontrolom zadržao Sardinijiu i Siciliju.

Bosna i Hercegovina je nestala kao država i podeljena između Srbije i Hrvatske. Nastala je Velika Albanija, kojoj su dodati Kosovo i delovi južne Srbije i Makedonije. Mađarska je dočekala osvetu za rasparčavanje posle Prvog svetskog rata, pa pripaja Vojvodinu od Srbije i Transilvaniju od Rumunije.

Poljska je isto prošla prilično loše. Nemačka je uzela Pomeraniju i Šleziju, kao i istočnu Prusku. Od Ukrajine je ostao samo zapadni delić nekadašnje države.

Istočna Evropa

 

Bivše sovjetske republike po ovoj mapi poslužile su Rusiji kao poligon za uzimanje teritorije. Estonija je ostala bez oblasti Narva, Letonija bez Dvinska, a Ukrajina se deli na dva dela – Galiciju (koja čak uspeva da uzme delić Poljske!) i Ukrajinu.

Da bi nadoknadila gubitak Pridnjestrovlja, Rumunija dobija Moldvaviju, osim dela koji ide Rusiji. Bugarska mora da se oprosti od Burgasa, koji uzima Turska.

Kavkaz

Na Kavkazu nastaje Kavkaski Emirat, a Gruzija gobi Abhaziju i Južnu Osetiju, koje pripadaju – Rusiji.

(Blic)

19 Comments on "Evo kako će po Putinu izgledati mapa Evrope za 20 godina (MAPA)"

 1. no name. | 5. June 2014. at 20:58 |

  Mi znaci ostajemo i bez Kosova i bez Vojvodine..Vazno da su se Nemci, Madjari i Rusi namirili na racun drugih drzava. Alavo nema sta!

 2. jos u vojsci mi je receno dok sam radio u pripremi sa porucnikom iz VB,da se sprema novo deljenje drzava i bas nam je rekao i za BiH . da cemo podeliti mi i hrvati

 3. Vidi kolika je Crna Gora,pi kako je ovaj Putin škrt.

 4. ih jos kada bih se putin pitao,jadni oini sto citaju ovakve gluposti

 5. Томислав Николић | 20. September 2014. at 00:04 |

  čisto sumljam da je putin ovo crtao

 6. Ovo je obicna glupost, velike albanije nece biti dok je i jedan pravi Srbin ziv niti Vojvodina madjarima neko ovde pise gluposti i neverujem da ovo Putin ima viziju pa i on ako je ima nece biti ovako jeste da podrzavam njega ali Srbiju moju najvise volim.

  • Atila Kertes | 21. September 2014. at 02:56 |

   VOJVODINA JE BILA MADJARSKA ZEMLJA ,,A I OPET CE DAJ BOZE,,,,,,,PROPASCE NACISTO UZ OVU SRBIJU,,,,,

   • Atila,nije se vojvodina na silu od cepila od Madjarske,vec voljom vecinskog Srbskog naroda…A sto se tice vracanja u maddjarsku i deljenjem madjarskih pasoa ovdasnjem narodu,samo zato sto su im se preci rodili u tadasnjoj au carstvu,od toga nema nista,ona ostaje u Srbiji i ukinuce se status ap.

    • VladimirFR | 28. May 2015. at 11:27 |

     Svim drzavama, koje su u II svetskom Ratu bile na strani fasista III Rajha, oduzimani su delovi zemlje.Tako je i od Madjarske oduzeta teritorija, deo danasnje Vojvodine.Godine 1953, u Londonu, postavljene su definitivne granice svih drzava u Evropi, koje ne mogu biti menjane.To se je do danas postovalo.

     • Maksimovic Mikajlo | 28. May 2015. at 23:01 |

      pa kako se postovalo kad je rasturena Jugoslavija…de molim te….

   • aleksandar ns | 21. September 2014. at 23:54 |

    ako vam odgovaraju milion i po srba da udje u madjarsku sa vojvodinom izvolte 🙂

   • to je srpstvo vojvodstvo od pamtiveka..

   • VATIKANSKI MUTANTU | 30. May 2015. at 15:02 |

    NISI ČUO ZA STARIJE ISTORIJSKO PRAVO HI! KADA SE HELMSKO POLUOSTRVO OČISTI OD VATIKANSKIH I MUSLIMANSKIH MUTANTA.TADA ĆEŠ BITI SPOKOJAN NESEKITAJ SE…………..IMA DA TE NEMA HA HA HA!

 7. Gospodine Atila Kertes, evo vam nekoliko statistickih i istoriskih podataka koje je lako proveriti. Vojvodinu je Hazburska monarhija dala Ugarskoj na upravljanje 1867 g. do 1918 g.Madjarizacija Vojvodine je pocela 1720 godine a zavrsila se 1910 godine, tada je Madjara bilo 28,10 posto, vecinsko stanovnistvo je bilo Srpsko, sluzbeni jezik je bio Nemacki. Godine 1918, Vojvodina je pripojena Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.U sklopu Srbije kao pokrajina je od 1945 godine.Znaci skoro 100 godina ta teritorija nije vise Austrougarska Monarhija.Madjari po popisu iz 2002 g. cine 14,28 posto ili 290.207 stanovnika Madjarske nacionalnosti. Vecinsko stanovnistvo su Srbi i sa ostali nemadjarski stanovnici su se izjasnili da ne zele da zive u sklopu Madjarske Republike.To je ozvaniceno potpisivanjem Trijanonskog ugovora 1920 godine, koji su potpisale zemlje gubitnice prvog svetskog rata. Током рата, окупатори су починили бројне злочине на територији Војводине, а нарочито је много страдало српско,јеврејско и ромско становништво. Терор и физичко уништење недужног народа, привредна пљачка, општа обесправљеност, беда и очај карактерисали су четворогодишњу окупацију. У току окупације, у Војводини је око 50.000 људи убијено, а преко 280.000 је било интернирано, хапшено, злостављано и мучено. Један од најтежих злочина окупатора била је рација у јужној Бачкој 1942. године, у којој је убијено око 4.000 људи, углавном српске, јеврејске и ромске народности. Iz ovih navedenih razloga ni jedan Madjar i Nemac, nema moralno pravo da trazi i pominje prisajedinjavanja Vojvodine drugoj drzavi iliti menjanje njenog statusa. Manjine u Vojvodini imaju najveca prava u svetu, na cem treba Srbima da zahvalite. Pominjanje da je to teritorija koja je Madjarskoj oteta,omladinu dovodi do zablude i vodi do destabilizacije Vojvodine. Veliki pozdrav za Vojvodinu u sklopu Srbije.

 8. Srbija ce otici u vazduh ako bude bilo jos ratova a jos Velika Albanija boze pomozi. A tolika nemacka malo morgen.

 9. Ovo je mapa koju su predstavile SAD pre godinu dana ne Rusija i ta je mapa ne neki plan nego ocekivanje daljeg raspada evropskih drzava po nacionalnoj liniji

 10. eto vam i putina i zapada i onda se čudimo što nam rusi okreću leđa hahahahaha

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. canada payday loans
 2. calculate bmi

Comments are closed.