EPIDEMIOLOG PREDRAG KON PROGOVORIO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dovikuju mi i na ulici, ali neću da dezertiram! (INFO)

dr

Foto: Facebook

Epidemiolog Predrag Kon poručio je danas da neće da “dezertira”, već će da ostane u Kriznom štabu, u trenutku kada vidimo novi “pik” u prvom talasu korona virusa

“Sve vreme se zalažem za sankcije, kažu mi da ne može. Šta ja na to da kažem? Očekujete da napustim Krizni štab?

Pitanje je da li svi očekuju da napustim Krizni štab?”, upitao je Kon, ističući da mu, nakon napada na društvenim mrežama, sada dovikuju i na ulici.

On je za RTS rekao da će predložiti nove mere.

SLAVNI EPIDEMIOLOG ANA GLIGIĆ: Korona će proći za 20 dana, SAMO AKO OVO URADIMO! (FOTO)

Kon kaže da je za trenutnu epidemiološku situaciju odgovoran pre svega virus, koji je pokazao da mu ne možemo ništa, ali i lica koja su omogućila više od 5.000 ljudi na fudbalskom stadionu, kao i održavanje maturskih večeri.

Kada je predlagao kazne, rekli su mu, kaže, da kazne nisu epidemiološke mere.

“Postoje dve mogućnosti: da se čovek digne i ode ili ostane i ne dezertira”, naveo je Kon koji ističe da je njegova obaveza da bude tu u trenutku kada se pogoršava situacija.

Poručio je da moraju da se poštuju mere, ali dodaje da ne podržava potpuno zatvaranje, jer bismo u tom slučaju, kaže, imali ovakvu situaciju više godina.

KAD SE ĐOKOVIĆ ZAINATI, TO IZGLEDA OVAKO: Okej, svi ste protiv mene, sada ćete svi umreti, a ja ću Federera da j…m! (INFO)

“Moramo da dođemo ili do imuniteta, ili da se vakcinišemo”, naveo je Kon, ističući da je ovo “biranje godišnje sezone” kada se može doći do zaražavanja.

Ako smo sve vreme zatvoreni, na kraju ćemo prestati da živimo, rekao je Kon navodeći da će prva žrtva biti zdravstveni sistem.

 

Kurir, Tanjug