EPARHIJA APELUJE NA VERNIKE: Ovako treba slaviti slavu zbog virusa korone (INFO)

Foto: Tanjug/AP

Eparhija vranjska ukazuje da su krsne slave događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice.

Danas, u vremenu pandemije, imaju i poseban značaj, jer ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način, mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja.

Iz Eparhije su apelovali na vernika da svoje krsne slave proslavljaju u duhu vere, u krugu svoje porodice, na istinski crkveni način, molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje naših bližnjih.

PROČITAJTE JOŠ  SAVET INFEKTOLOGA: Evo gde treba da čuvamo maske – svi pravimo ovu GREŠKU

Slava je bogoslužbeni čin i radosno molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost ili, u sadašnjim uslovima, za okupljanje mnogih ljudi u zatvorenoj prostoriji nevelikih razmera – stoji u saopštenju.

krst

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Eparhija vranjska je demantovala glasine prema kojima su neki sveštenici dostavljali spiskove svečara Komunalnoj policiji koja ima ovlašćenje da kontroliše poštovanje epidemiloških mera, pre svega onih koje se odnose na okupljanje najviše pet osoba u zatvorenom prostoru

 

Dnevne.rs, D.Ristic, Novosti

Be the first to comment on "EPARHIJA APELUJE NA VERNIKE: Ovako treba slaviti slavu zbog virusa korone (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*