DRAMA NA HORGOŠU: Mađari SUZAVCEM pogodili SRPSKOG MINISTRA, pendrecima prebijali MIGRANTE! (VIDEO)

Vulin

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice su probile ogradu koju je mađarska policija postavila, gde je izbio veliki haos. Prema nezvaničnim podacima povređeno je 300 ljudi, neki od njih i teško od udaraca pendrekom, a suzavcem je pogođen i srpski ministar Aleksandar Vulin.

[adsenseyu5]

Mađarska policija je na izbeglica bacila suzavac, a oni su policiju gađali plastičnim flašama i drugim predmetima, nakon čega je policija upotrebila vodene topove, a u tom ratu pogođen je i srpski ministar.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

– Nečuveno je da Mađari bacaju suzavac na našu teritoriju – kratko je prokomentarisao ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin nakon što je pogođen suzavcem!

– Zahtevam objašnjenje Evropske unije nakon današnje reakcije mađarske policije. S našim susedom imamo dobre odnose i tražim odgovore nakon današnje intervencije – rekao je premijer Srbije za CNN.

[adsenseyu1]

On je rekao i da će Srbija štititi svoje građane, teritoriju i nacionalno dostojanstvo, a ako to bude potrebno, a ukoliko bude potrebno i od Evropske unije će štiti evropske vrednosti.

– Nećemo dozvoliti nikome da nas ponižava i baca suzavac na našu teritoriju – poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)