DR Stevanović: Ako imate OVE SIMPTOME, odmah se javite, lečenje traje do 3 nedelje (INFO)

horoskop

Član Kriznog štaba apelovao je na ljude da se jave ako primete određene simptome i pogoršanja, jer se u ovoj fazi virus leči duže nego ranije

Infektolog Goran Stevanović upozorio je građane da je sve veći broj pacijenata između 30 i 50 godina sa ozbiljnom kliničkom slikom i ozbiljnim pneumonijama.

On je apelovao na građane da se jave kovid ambulantama čim se pojave simptomi i redovno javljaju ukoliko im se stanje pogorša, kako bi na vreme bili upućeni na dalje lečenje.

Dr Nestorović izneo nove tvrdnje koje su podigle BURU u JAVNOSTI

Stevanović je objasnio da neki kovid pacijenti od početka imaju simptome, dok drugi imaju usporen tok bolesti koji traje nekoliko dana, a potom se pogoršava.

– Apelujem na one koji se odmah jave kovid ambulantama i dobiju simptomatsku terapiju i uputstvo da se jave u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja, da to i urade, pa makar se i svaki drugi dan javljali.

Tok bolesti je kod nekih bolesnika nepredvidiv i neophodno je javljanje – istakao je Stevanović.

Simptomi koji su znak za UZBUNU

On je poručio građanima da vode računa o svom zdravstvenom stanju, i da ukoliko ne mogu da smanje temperaturu dva ili tri dana za redom, ako osete tegobe sa disanjem ili jaku malaksalost, da se odmah jave kako bi se uradili dodatni pregledi i da bi bili upućeni na dalje lečenje.

– Sada su kliničke slike takve da zahtevaju dugotrajniju terapiju i to su razlozi zašto su nam potrebni dodatni bolnički kapaciteti.

ČEDA SE OGLASIO SE SA INFEKTIVNE U BEOGRADU: Premoren sam, kiseonik me je sačuvao, bolovi me kidaju (FOTO)

Trudimo se da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata ne ostane bez mesta u bolnici.

Sigurno ćemo to uspeti u naredna dva tri dana, a u narednom periodu zavisi od svih nas i poštovanja svih mera – naglasio je direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

– U ovom talasu sada viđamo kliničke slike koje zahtevaju dugotrajniju terapiju, to su ozbiljni bolesnici koji zahtevaju dve i tri nedelje lečenja, to je razlog zašto su na m neophodni dopunski bolnički kapaciteti – rekao je dr Stevanović.

Građane je pozvao da kontakte svedu na najmanju moguću meru, i da odlože sva nepotrebna putovanja i proslave.

 

Dnevne.rs, Tanjug)