DR. PREDRAG KON TVRDI: Situacija je katastrofalna, ali sistem NIJE PUKAO! (INFO)

epidemiolog

Predrag Kon, Foto: Tanjug/

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon očekuje već sledeće nedelje manji broj novoobolelih ali to neće ići ravnomerno u celoj zemlji jer se virus širio različito.

Situacija je teška a zdravstveni sistem prenapregnut i treba računati da će ovo dugo trajati, rekao je Kon

Epidemiolog Predrag Kon očekuje već sledeće nedelje manje inficiranih u Beogradu jer već drugu nedelju nema povećanja broja novoobolelih.

Ipak to neće mnogo promeniti tešku situaciju u celoj zemlji jer se virus u pojedinim delovima tek rasplamsava.

Slično će biti i za predstojeće praznike.

PROČITAJTE JOŠ  ZA GASTARBAJTERE KOJI NE PLATE POREZ KAZNA I DO 1.300 EVRA: Građani Srbije koji rade u inostranstvu mogu da budu i krivično gonjeni (INFO)

“Za praznike će situacija biti teška jer će pritisak na bolnice biti i dalje veliki. Mere će biti na snazi dok god to bude trebalo, lično mislim da bi one mogled da budu i oštrije”, rekao je Kon za RTS.

Kada je reč o našim građanima koji žive u inostranstvu Kon kaže da treba sve učiniti da se oni odvrate od dolaska u zemlju.”Ako dođe isti broj kao za Uskrs, mi nećemo to izdržati. Sistem nije pukao ali je već prenpregnut i situacija je izuzetno teška”, rekao je Kon.

Kada je reč o vrtićima i nižim razredima osnovne škole, Kon kaže da je situacija stabilna.”Bilo je vrlo malo prenosa virusa među decom, i iako imamo sada da i nastavnici obolevaju to nije bilo na radnom mestu”, rekao je Kon.

 

Dnevne.rs, RTS