DR. KON: OBAVEŠTENJE ZA SVE ONE KOJI ZA PRAZNIKE DOLAZE U SRBIJU! (INFO)

epidemiolog

Predrag Kon, Foto: Tanjug/

– Izdržljivost sistema je na granicama. Punjenja bolnica će i dalje biti, bez obzrira na to što je u Beogradu došlo do stabilazacije situacije – istakao je danas dr Predrag Kon.

On je gostujuću na TV Prva rekao da ćemo u toku ove nedelje videti efekte mera.

– U Beogradu se već vidi blagi pad, ali i dalje je pritisak na bolnice veliki i to naročito u prestonici. I dalje se veliki broj Beograđana leči van svog grada – rekao je dr Kon i dodao “da ćemo već već danas imati od 1.200 do 1.400 za Beograd, ali ćemo onda imati i 1.800 novozaraženih”.

PROČITAJTE JOŠ  TUGA Izgubio bitku sa koronom: PREMINUO SLAVNI JAGODINSKI FUDBALER (FOTO)

Na visokom nivou broj novozaraženih se stabilizovalo i u Novom Sadu, dodao je.

– Sada je najvažnije da je hospitalizacija i dalje vrlo visoka i to je najveći problem – istakao je dr Kon i dodao da je “izdržljivost zdravstvenog sistema na svojim granicama i da nema ništa da može da izdrži bezgranično”.

Na konstataciju voditeljke da će uskoro slava Sveti Nikola, pa onda Nova godina i božićni praznici, dr Kon je rekao da je tu “najvažniji od svega dolazak naših iz inostranstva”.

Moraće karantini i izolacije

– Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izlolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku – rekao je on.

Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka “kompletno predložila šta će da se radi” i naglasio da je “zatvaranje granica nemoguće”.

PROČITAJTE JOŠ  VELIKA MISTERIJA KORONE – MUŽ IMA KOVID, ALI NE I ŽENA: Evo zašto se ne zaraze svi u istoj porodici!

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da je malo verovatno da tokom novogodišnjih praznika neće biti restriktivnih mera.

Kako dalje navodi, potrebna je priprema za dolazak naših ljudi iz inostransva.

“Moraće da budu u karantinu i samoizlaciji. O tome će biti reči na sledecem sastanku. Zatvaranje granica je teško, ali medicinski deo kriznog štaba neće imati ništa protiv ako to bude mera države.”

 

Dnevne.rs, Tanjug