DONETA ODLUKA: Ovo je detaljan spisak svih mera za vikend (INFO)

doktori

Foto: Tanjug

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu.

Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, posluženje hrane i pića tokom vikenda biće  dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama.

Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

PROČITAJTE JOŠ  

“MRTAV VIRUS U VAŠEM GRLU?!” Doktor Milanko Šekler odgovara na ključno pitanje: Da li se oni koji prime vakcinu razbole od korone?! (INFO)

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova svim građanima.

Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova,

Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od 6 do 14h.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

PROČITAJTE JOŠ

DOBRA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE: Dok građani iščekuju novčanu pomoć države od ukupno 60 evra, stiže nova vest koja je još BOLJA! (INFO)

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske amulante

* Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova

 

Dnevne.rs, NovostiOnline