DOLAZI NAM “BOG HAOSA” IZ KOSMOSA: Naučnici UPOZORAVAJU, čovečanstvo može NESTATI U SEKUNDI

Zemlja

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Za 10 godina pored Zemlje će proći “Bog haosa”, jedan od najvećih asteroida, a njegov potencijalni udar mogao bi da ima “devastirajuće posledice za život na zemlji”.

Asteroid “99942 Apofis” širok je 340 metara i proći će na udaljenosti od oko 30.000 kilometara pored Zemlje, što je manja udaljenost u odnosu na neke komunikacijske i meteorološke satelite.

Brzina kojom će proleteti pored nas biće oko 40.000 kilometara na čas, pa će biti vidljiv sa Zemlje.

Naučnici su svesni da bi njegova putanja, dok dođe do naše galaksije, mogla da se promeni, a na opasnost od asteroida, ali i na činjenicu da trenutno nemamo nikakvu odbranu od njih, upozorio je i Ilon Mask.

Šef kompanija “Spejs iks” i “Tesla” objavio je na svom profilu na Tviteru članak o asteroidu koji je nazvan „Bog haosa“. On je napisao da nije zabrinut oko tog konkretnog asteroida, ali je svestan da će jednom “veliki kamen” udariti u Zemlju, a mi odbranu u tom slučaju nemamo.

​O opasnostima koje nam prete iz svemira, kao i o našoj nemogućnosti odbrane, pre nekoliko godina govorio je i Džozef Nut, naučnik iz NASA-e. On je rekao da bi veliki objekat iz svemira, poput asteroida kakav je udario u Zemlju i uništio dinosaurse pre 66 miliona godina, ponovo mogao da udari u našu planetu.

Problem je što, ako bi naučnici zaista pronašli takav objekat, koji je na putu prema Zemlji, ne postoji previše toga što bi mogli da urade kako bismo se zaštitili od udara i sprečili potencijalno uništenje ljudske vrste.

UBISTVO U UGLEDNOJ PORODICI U ŠAPCU! Policija zatekla mladića kako gura ručna kolica, telo svog brata

Naučnici su predložili da NASA napravi jednu letelicu za presretanje svemirskih objekata, ako dođe do takvih opasnosti, da bi se smanjilo vreme potrebno za organizaciju misije spasavanja naše planete i života na Zemlji kada se jednom otkrije takav asteroid.

         

(Dnnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Mediji)