DOKTORKE DEČIJEG DISPANZERA U KRAGUJEVCU PRIJAVILE MAJKU POLICIJI: Evo šta je utvrdila Zdravstvena inspekcija (INFO)

doktorice

FOTO: VIOLETA CVETKOVIĆ / FACEBOOK

U kragujevačkom domu zdravlja pedijatri nisu odbili da pregledaju dete, stoji u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a to je suprotno tvrdnji majke Violete Cvetković, koja je video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenom bolesnom detetu u petak postavila na svom Fejsbuk profilu.

Kako “Blic” saznaje, zbog toga je inspektor Zdravstvene inspekcije obavio takozvani vanredni nadzor u Dečjem dispanzeru DZ Kragujevac i uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrdio da je dete, ipak, pregledano.

Kako navodi izvor “Blica”, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je pedijatar dr Boban Čupić obavio pregled deteta Violete Cvetković, u vremenu od 10:13 do 10:28 časova, u petak 19. 10. 2018. godine. To piše i u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a u koji je “Blic” imao uvid.

– Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika.

pregled

FOTO: VIOLETA CVETKOVIĆ / FACEBOOK

Prema njegovim rečima, majka je, posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića, neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru istovremeno objašnjavajući “situaciju” u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

– Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda “snimljeni” pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke – kaže izvor “Blica”.

Podsetimo, čitava priča preplavila je društvene mreže i izazvala lavine komentara, kada je Violeta Cvetković postavila svoj snimak iz DZ u Kragujevcu na svoj Fejsbuk profil. Ona je tokom snimanja lekara tvrdila da su oni odbili da pregeldaju njenu devojčicu, staru 20 meseci, a koja je u tom trenutku imala visoku temepraturu.

pedijatrija

FOTO: VIOLETA CVETKOVIĆ / FACEBOOK

“Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dete nije pregledano jer nije pacijent lekara kod kod smo došli”, napisala je na Fejsbuku Violeta Cvetković i priložila snimak iz DZ u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, tri dana ranije ona je dovela dete kod dr Dragana Vukajlovića, a koji je njen izabrani lekar.

– Dao je terapiju, ali nije joj bilo bolje. Zato sam jutros došla sa bolesnim detetom ponovo. On nije radio, čekala sam da se završi pauza, i onda sam otišla kod doktorke Nade Ilić, koja je ranije bila njen lekar. Ona nije htela da je primi, jer je bila zauzeta – tvrdila je ta majka.

Drugog lekara koji joj je tom prilikom bio ponuđen, dr Bobana Čupića, ona je odbila, jer prema njenim rečima “misli da nije stručan”.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic.rs)