DOKLE VIŠE?! KO O ČEMU HRVATI O RATU: Modriću su četnici ubili dedu, Lovrenova porodica ostala bez svega (INFO)

fudbal

Foto: Reuters

Hrvatski mediji na dan odigravanja utakmice četvrtfinala između selekcije njihove zemlje i domaćina Rusije podgrevaju atmosferu prenoseći traumatična iskustva reprezentativaca nekadašnje jugoslovenske republike za vreme rata

“Kockasti” nemaju mira i očigledno više razmišljaju o ratu sa Srbijom nego li o polufinalu Mundijala.

Pred polazak u Rusiju posetili su Vukovar i sa zastavom iz Knina krenuli na put, pa je onda selektor Zlatko Dalić trijumf nad Nigerijom posvetio “braniteljima”.

Tokom jučerašnjeg dana su prizivali “nogometnu oluju”, a sada su otišli korak dalje, pa broje poginule u ratu, koji se završio pre više od dve decenije.

Naime, hrvatski mediji na dan odigravanja utakmice između selekcije njihove zemlje i Rusije podgrevaju atmosferu prenoseći traumatična iskustva reprezentativaca nekadašnje jugoslovenske republike za vreme rata u bivšoj zajedničkoj državi.

Zvezda Real Madrida i najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić je svoju karijeru započeo u Zadru, a Večernji list piše da je pozadinu za njegovo preseljenje u taj gradbiorat. Naime, njegovog dedu Luku ubili su pripadnici JNA, pa je njegov otac Stipe porodicu odveo u Zadar. 

ĐOKOVIĆ JE PSIHOPATA I IDIOT: Poslanik Vladimir Đukanović izvređao srpskog tenisera (FOTO)

Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog. Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izišli, odmah su im zapalili kuću, rekao je rođak Luke Modrića, Stanko.

Rata se podsetio i Dejan Lovren koji je tokom rata imao dedu u Nemačkoj. On je prebegao iz Kraljeve Sutjeske, prvo u Zenicu kao trogodišnjak, a nedugo zatim u Nemačku. 

“Mogu reći da smo mi imali sreće. Moj je deda je radio u Nemačkoj i imao je papire pa smo svi mogli da odemo kod njega. Da nismo, ne znam gde bismo završili. Ko zna, možda bismo moja porodica i ja danas bili pod zemljom. Eto, i to je moguće.

Jedan od mojih najboljih prijatelja iz srednje škole, čiji je otac bio vojnik, jednog dana je bio sav uplakan. Pitao sam ga što se dogodilo, a on mi je rekao kako mu je tog dana poginuo otac. To je lako mogao biti i moj otac”,rekao je Lovren, a prenosi Večernji. 

(Dnevne.rs /Izvor: Novosti online)