DOBRE VESTI! Nakon pomoći od 100 evra građanima Srbije, uslediće nova mera (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Javne finansije Republike Srbije su stabilne i imamo dovoljno prostora da obezbedimo sredstva za novi paket pomoći privredi i građanima, kaže ministar finansija Siniša Mali nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će do Sretenja biti donet dodatni paket pomoć

Odgovorno vođenje javnih finansija i finansijska konsolidacija koju smo sproveli prethodnih godina,

omogućili su nam da imamo jedan od najizdašnijih paketa pomoći u 2020. godini, kao i da nastavimo da pomažemo i u 2021. godini.

PROČITAJTE JOŠ

OTAC OSUMNJIČENOG NIKADA NIJE RADIO KAO PRIPADNIK ORGANA: Oglasila se niška policija i otkrila detalje tragičnog slučaja

Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, do Sretenja će biti definisan dodatni paket pomoći privredi. Trenutno radimo poslednje analize kako bismo na pravi način usmerili novac, odnosno kako bismo pomogli svima kojima je to potrebno – ističe za „Alo!“ ministar Mali

On pojašnjava i koje se sve opcije pomoći razmatraju.

– Razmatramo više opcija, ali verujemo da će to biti isplata polovine minimalne zarade, kao i dodatna podrška za naše najstarije sugrađane u toku godine, koji su prethodno od 1. januara dobili povećanje penzija od 5,9 odsto.

Nastavićemo da sprovodimo i garantne šeme. U toku prošle godine na ovaj način ukupno je 1,5 milijarda evra ušla u privatni sektor, što je umnogome doprinelo da naši privredni subjekti budu likvidni.

novac

Foto montaža: Dnevne.rs/Tanjug

S obzirom na to da se pokazalo da je ovo odlična mera, mi ćemo sa njome nastaviti, i to u saradnji sa Američkom razvojnom agencijom, ali i tako što smo produžili našu postojeću garantnu šemu – kaže ministar.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preksinoć je najavio da će do Sretenja biti donet dodatni paket pomoći privredi.

Kako je rekao, to neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim sistemom.

   

Dnevne.rs, M.K.Alo

Be the first to comment on "DOBRE VESTI! Nakon pomoći od 100 evra građanima Srbije, uslediće nova mera (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*