DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ PROGOVORILA O GERENTOLOŠKOM CENTRU, PA POMENULA VOJSKU: Da li je moguće da se ovo desilo! (INFO)

korona

Foto: Tanjug

Ona je to rekla nakon što je ranije danas na pitanje novinara kako je virus ušao u gerontološke centre ako ih čuva vojska navela da ni ona ne zna.

Dr. Kon otkriva: Za Đurđevdan policijski čas će trajati od 18 sati do pet ujutro, iznenadiće se ljudi po pitanju gradskog prevoza! (INFO)

Kisić Tepavčević je, međutim, navela da su se simptomi zaraze među korisnicima Gerontološkog centra u Nišu pojavili pre nego što su na obezbeđenju objekta angažovani vojnici, te da su naknadna ispitivanja pokazala da je u pitanju bio Kovid 19.

U izjavi za Tanjug ona je pojasnila da su u gerontološkom centru pre pojave prvih simptoma respiratorne infekcije, registrovani neovlašćeni ulasci i posete korisnicima, a da tada još Vojska nije fizički obezbeđivala objekat.

LOŠE VESTI: OGLASILA SE DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ (INFO)

Što se tiče oboljevanja od Kovid 19 među korisnicima i zaposlenima u gerontološkom centru u Negotinu, Kisić Tepavčević je navela da su rezultati dosadasnjeg epidemioloskog istraživanja pokazali da su dva vojnika zaražena u vreme obavljanja redovnih zadataka obezbeđenja doma tako što su bili u kontaktu sa medicinskim osobljem koje radi u tom domu, a za koje je naknadno utvrđeno da su bili inficirani.

U toku su dalja epidemioloska istraživanja koja su u vezi sa načinom unosa virusa u gerontološke centre, kazala je Kisić Tepavčević i dodala da je Vojska Srbije od početka epidemije korona virusa dala veliki doprinos u borbi protiv širenja infekcije u zemlji.

 

(Dnevne.rs,tanjug)