DANAS OVO MORATE da uradite, da vas ne stigne muka sveca koji je otišao od žene, pa 50 godina nije progovorio NI REČ (FOTO)

Zatvornik

Foto: svetosavlje.org

U kalendaru Srpske pravoslavne crkve danas nije crveno slovo, ali je posni dan

Pravoslavni vernici danas obeležavaju dan Svetog Avramija Zatvornika, sveca koji je u četvrtom veku na području Trakije širio hrišćanstvo.

[adsenseyu5]

 U kalendaru Srpske pravoslavne crkve danas nije crveno slovo, ali je posni dan.

Pravoslavci danas obeležavaju i prepodobnu mučenicu Anastasiju Rimljanku i prepodobnog mučenika Timoteja.

OBJASNIO SKANDAL U SAVA CENTRU: Dobio sam frenetičan aplauz, govorio sam o bogatstvu života u BiH

Avramija su roditelji protiv njegove volje želeli da ožene još kao mladića. On se u početku protivio njihovoj volji, ali je na kraju ipak pristao da se oženi.

Međutim, ubrzo je odlučio da prizna ženi da je sa njom samo da ne bi ražalostio roditelje, a potom je napustio kako bi otišao u manastir.

[adsenseyu1]

Avramije je u manastiru odlučio da se zatvori u jednu od kelija i zavetuje večno ćutanje i strogi post.

Posle 50 godina njegovo ćutanje prekinuo je episkop koji je odlučio da ga pošalje kao sveštnika u obližnje selo.

Foto: svetosavlje.org

Avramije se u selu susreo sa ljudima koji nisu hrišćani, ali je po predanju uspeo da ih sve preobrati i ubedi da je Bog jedan i nedeljiv.

Rasuđivanje na današnji dan kaže:

Ko pretrpi do kraja, spašće se, rekao je Gospod. Vera je jedina svetlost trpljenju, jer trpljenje samo po sebi predstavlja nepodnosivi mrak.

[adsenseyu5]

Vera je sjajna zvezda u tome mraku; vera ublažava oštrinu stradanja; ona podržava na svojim krilima svu težinu trpljenja.Sv. Avramije pruža nam prekrasan primer istrajnosti u trpljenju.

BEZ ULEPŠAVANJA, ISKRENA PRIČA: Ovako žive Srbi koji u Americi voze kamion

Dosade, koje mu je pričinjavao đavo raznovrsnim iskušenjima i zastrašivanjima, malo koga da ne bi pokrenule, da ostavi jedno mesto i preseli se na drugo.

Ali Avramije nije se hteo preseljavati, da ne bi demon zli likovao, nego je istrajao na svome mestu i pobedio je đavola.

SVET PLAČE ZBOG OVE PRIČE: Lekari održavali ženu 123 dana u životu, koja je pala u KOMU, a onda je RODILA DVE BEBE i umrla!

Zbog njegovog načina života, svi vernici danas moraju da istrpe nedaće sa kojima se susretnu, da budu strpljivi i da veruju da će im ovaj svetac pomoći da prebrode sve što ih muči.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu4]