Dama ste i imate preko 40 godina? Za vas ŽIVOT TEK POČINJE – evo zašto! (INFO)

dame

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Žene posle četrdesete… ko su one?

Ranjive pa čak ponekad i bespomoćne. Naivne, pune poverenja, kao u trinaestoj. Odavno su zaboravile nezrelu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih preko trideset.

Mnogo su videle. Ponekad su zatvarale oči. A posle otvorile oči i uvidele novi svet, novu sebe, novi život.

One ponovo veruju u bolje, jer se njima “najgore” uglavnom već dogodilo.One dobijaju najbolje, jer su sposobne videti dobro tamo gde ga drugi i ne primećuju.

Imaju izoštren pogled, osetljiv sluh i nežne ruke. Drže se onoga što je za njih najbolje.One su lepe. Nisu samo simpatične. One su neverovatno lepe, zato što su postale svesne da imaju lepo, zdravo i korisno telo. One su naučile voleti svoje telo, tako da je svako privučen njima.

PAMTIMO GA KAO PLAVOG MOMKA DUGE KOSE! Ne možete ni da zamislite kako slavni Krasić danas izgleda! (FOTO)

One znaju tajnu, te žene posle 40.

Dosta je njima priča o “milionima”, “karijerama” i “društvenim statusima”. One sad tačno znaju da ono što je najvažnije nije ono što se prikazuje na televiziji, šta piše na internetu i na statusima društvenih mreža.

Važno u životu je sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost radovanja svakom danu.

Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktike zavođenja i spremanja haljina za izlazak. Više nisu u fazi “aktivne potražnje” jer su već pronašle ono što je im je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe.

I ispostavilo se da su takve – prave, vrlo interesantne i zanimljive svima. Pa… skoro svima.

One ponovo mogu glasno plakati i smejati se. Već su prestale nositi “oklope” društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola.

One ne vole ono vreme kad je trebalo uspravno držati leđa i glavu ma što god da se dogodi, vreme smeha kad im se plakalo i vreme tihog klimanja glavom kada su želele uzvratiti.

SAVRŠEN SUPRUG: 10 stvari koje rade samo najbolji muževi

Prestale su se suzdržavati, izašle su na slobodu – žive, sigurne, besprekorne!

One žive isto kao što i dišu: jako, onda tiho, a zatim nežno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno. Dišu u ritmu života, u ritmu disanja.Napokon, posle 40-te one uspevaju: živeti u istom vremenu sa životom!

Žene posle 40 – one nisu tetke! One nose duže suknje zato što je to elegantno i ženstveno. Ali one nose i kratke suknje… i traperice…i bižuteriju…

Nemaju se potrebu dokazivati – “imam dijamante”. Bitno je da se to njima sviđa.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

One ne žele znati o “modi” i “trendu ove sezone”. Žele biti lepe zbog sebe. One su trend same za sebe.Žene posle 40. prestaju brojati kalorije. Zato što ljubav, interes, pokret, životnost i inspiracija pomažu puno bolje od fitness centara i plastičnih hirurga. Pa da, to i jeste razlog zašto su postale tako lepe.

One znaju ceniti svaki minut, svuda stižu na vreme, nigde ne kasne, jer nigde ne žure.One postižu. One se bore. One jednostavno – žive.

I tačno znaju, čak i nakon 40 godina od sada – biće još interesantnije!

 

(Dnevne.rs /Izvor: uspesnazena)