DA LI ZBOG OVIH 7 STVARI SRBI VOLE HRVATSKU? (VIDEO)

zastava-mapa

Kada budete videli šta je u pitanju i koji su razlozi, sigurno ćete se složiti sa nama

U letnjem periodu većina ljudi gleda na koji način da se osveži i kako svoj odmor najbolje da iskoristi, odnosno na kojoj plaži. Ukoliko se odlučite za obalu Hrvatske, jedno je sigurno, nećete pogrešiti! Ova susedna država obiluje prelepim plažama i uvalicama o kojima se ne zna mnogo u javnosti.

PROČITAJTE 10 STVARI ZBOG KOJIH HRVATI OBOŽAVAJU SRBIJU: Nećete verovati kad vidite ono pod brojem 6! (FOTO) (VIDEO)

Neke plaže se nalaze na nepristupačnim mestima, neke na udaljenim ostrvima, dok deo plaža ima svoje specifičnosti koje ne odgovaraju ukusu većine. Međutim, to ne umanjuje njihovu lepotu.

 [adsenseyu1]

Za one koji vole da otkrivaju nešto novo i probaju do sada nepoznato, ove plaže su prava stvar, a evo koje su u pitanju.

STONČICA, VIS

Uvala Stončica nalazi se na severoistočnoj obali ostrva Visa, a od glavnog grada je udaljena svega šest kilometara. Poznata je po prelepoj peščanoj plaži, a najbolje je posetiti je u predsezoni.

VRULJA, BRELA

Ova plaža se nalazi nedaleko od Brela, okružena je strmim i visokim liticama, pa pristup do nje nije baš jednostavan. Najbolje rešenje je da do nje dođete brodom iz Piska ili Brela.

[adsenseyu1]

 

Plaža je šljunkovita, a more kristalno čisto i hladno zbog brojnih podvodnih izvora slatke vode po kojima je dobila ime.

PASJAČA, KONAVLE

Ovo je jedina plaža ispod konavolskih stena u selu Popovići.Do nje se dolazi spuštajući se niz stene i idealna je za beg. Nema signala na mobilnom telefonu, nema kafića, samo čisto otvoreno more.

VELI ŽAL, DUGI OSTRVO

Dugi ostrvo je najpoznatije po plaži Saharun, međutim, Veliki žal je podjednako lep, ako ne i lepši. Plaža je dugačka i nema gužve, a pogled će vam se naprosto prikovati za pučinu i tirkizno more.

BLACE (LIMUNI), MLJET

Ova plaža je po svemu specifična, duga je jedan kilometar, okrenuta prema jugu i otvorenom moru, ali zaštićena niskim stenama.

Do nje se stiže kaldrmom, iza daleko poznate Saplunare. Idealna je za ležanje s knjigom ili za decu, jer je dubina vode u laguni najviše metar.

PLAŽA JEZERO, DUBA PELJEŠKA

Duba Pelješka je malo ribarsko mesto, u blizini Trpnja na zapadnoj strani poluostrva.

UVALA ZALA

Ova prekrasna uvala se nalazi na ostrvu Krku u blizini Stare Baške. Na brdu iznad plaže, u zelenilu, nalazi se Crkva Svetog Jerolima koja celom mestu daje poseban doživljaj.

(Telegraf.rs / Izvor: punkufer.dnevnik.hr)