Da li Vatikan krije pravo poreklo Hrvata zbog skrivene istorije Srba?

srbi-od-iskona
U biblioteci u Vatikanu čuva se istorijska knjiga iz 16. veka dubrovačkog profesora Mavra Orbinija za koju postoji Uputstvo osoblju biblioteke u kome piše: „nedostupna za Srbe“ – polazna je činjenica knjige Vukašina Ilića koje je nadavno promovisana u Centru za kulturu Rakovica. Ta knjiga krije istinu o poreklu Srba i Hrvata, rečeno je na promociji.

Knjiga „Srbi od iskona“, prema rečima književnika Milana S. Krsmanovića, je napor da se srpskom a i ostalim narodima otvore oči i ukaže na velike faksifikate „germanske Bečko-Berlinske škole prema kojima Srbi na Balkanu nisu starosedeoci, nego došljaci“. Ilić, kako kaže Krsmanović, tvrdi da su u toj lažnoj istorijskoj školi preskočeni milenijumi kako bi time bio postavljena osnova za politiku prodora nemačkog uticaja preko Balkana na Bliski istok poznatog kao politika „Drang nah osten“.

-Žalosna je činjenica da istorijsku starost Srba na Balkanu i ne samo na Balkanu već na celom evroazijskom prostoru i afričkom prostoru prešućuju ne samo strani istoričari, nego i naši. To su brojne laži od kojih se pamet muti – rekao je Krsmanoivić.

Recenzent Ilićeve knjige akademik Petrogradske akademije Pavle Dželetović kaže da autor nastoji da hronološkim redoledom upozna čitaoca sa stvarnim, a ne falsifikovanim istorijskim činjenicama.

[adsenseyu4]

-Vrlo aplikativnim stilom Ilić prezentira tri izuzetno značajna svetska nalazišta Lepenski vir, Starčevo i Vinča. Ovi lokaliteti i materijali pronađeni u njima omogućili su drgačije poglede na minule civilizacije – navodi Dželetović.

U knjizi „Srbi od iskona“ navode se mnogi fakti o poreklu naroda koji su svrstani u Slovene, što je pojam nastao oko šestog veka kada se okončalo formiranje germanske nacije i nemačkog jezika koji Srbi nisu mogli da razumeju pa su otuda ta, germanska plemena nazvali Nemacima tj. onima koji su nemi, dok su svi ostali narodi nastali iz jednog srpskog korena nazvani Sloveni – oni koji se međusobno razumeju tj slove. Iliće o poreklu Hrvata kaže:

-O Hrvatima i njihovom poreklu još je Grk Laonik Halokondilo pisao: Prva Bela Srbija protezala se sve do Baltičkog mora do Crnog mora , a na jugozapadu do karpatskih planina, na čijem se obroncima naselilo po zlu čuveno pleme Hrvati, koji su se od Srba odvojili.

Ova istina o poreklu Hravta dokazana je nedavno kada je u ipsolun hromozomima Hrvata nađeno da su oni poreklom Srbi što je u Hrvatskoj javnosti izazvalo ogorčenje i nevericu. Ove činjenice objašnjavaju zašto se u vatinskoj bilioteci krije spis Mavra Orbinija koji sadrži istinu o porekli Sreba i Hrvata i samo jedan u nizu dokaza da su Hrvati poreklom Srbi i to ne samo od 19. veka kada su u zapadnoj Hercegovini Srbi pokatoličeni nego od samog nastanka ovog plemena u davnoj prošlosti.

[adsenseyu1]

(Pravda)

2 Comments on "Da li Vatikan krije pravo poreklo Hrvata zbog skrivene istorije Srba?"

  1. Ref Um Lex | 13. March 2015. at 16:44 |

    претпостављам да запад, можда, базира своју лаж коју испреда о србима на позицији бугара, који су, претпоставити је, дошли јужније у вријеме на које упућују вестфашистички лажови, тј. удружена злочиначка група! садашњим радовима можда сматрају да стварају услове кад и могну, без лоших посљедица отворено рећи – да, све је тачно, све смо то чинили и више срба нема, већ све оно што смо од њих направили! енглези, французи, и касније нијемци (јер су и они већински потомци славена, срба, а основа њемачког народа је једно неславенско племе, као мањинско, на које су привезали неколико славенских, српских племена као већинских)!!!

  2. Najbolji dokaz u prilogu ovoj teoriji…kojim bi se svi sloveni trebalo da drze je otkrice makedonskih naucnika tentov i bosevski ..prevod kamena od rozete -priznato od ruske akademije nauka …ali ne i od zapadnih akademija
    ..ukratko posto je to velika tema oni su dokazali prevodom srednjeg teksta da se on prevodi najbolje pomocu makedonskog ALI i svih slovenskih jezika – i srpskog ..da su svi sloveni autohtoni na svojim teritorijama kao i da poticu od staromakedonskih plemena i dalje….ali svakako treba procitati.. kao i teorije da je sva novija istorija maltene falsifikat i konstrukcija germanskih plemena(setite se ko je bio neprijatelj misije opismenjavanja moravskih slovena (ceha i slovaka)i razlog tome ..misije kirila i metodija -toga ima po istoriji ali je vesto sakrivano…pozdrav

    P.s.isti ljudi prevode jos jedno delo -kamen od kanopija al o tom po tom….

Comments are closed.