DA LI PRIMEĆUJETE NEŠTO NEOBIČNO NA OVOJ FOTOGRAFIJI? Odličnoj maturantkinji direktorka zabranila da se slika, razlog će vas zapanjiti! (FOTO)

sminka

Nejra Bajrić, Foto: Facebook printscreen

Ona otkriva kako je i ranije imala probleme kada je pedagoškinji prijavljivala preteće poruke iz razreda sa sadržajem kako će je neko pretući ispred škole, ali kako nije dobila nikakvu pomoć i zaštitu.

Maturantkinji Nejri Bajrić iz Banovića nije dozvoljeno da se njena fotografija nađe na zajedničkom panou razreda jer su direktorka i pedagoškinja Osnovne škole “Treštenica”, smatrale da nosi previše šminke

.U potrazi za pravdom, 15-godišnjakinja je odlučila da podeli svoju priču s javnošću, a koju je potvrdio njen otac Dževad Bajrić, inače dugogodišnji zaposleni škole koju pohađa njegova ćerka.

Deveti razred Nejra je završila sa odličnim uspehom. Kaže da je dugih devet godina čekala i radovala se svojoj tituli maturantkinje. Međutim, kada je došao dan da to proslavi sa svojim školskim kolegama fotografisanjem za maturantski pano, to su joj onemogućili zbog “previše šminke”.

Inače, škola ima pravilnik koji zabranjuje šminkanje, ali Nejra tvrdi kako su taj dan svi došli našminkani u školu.

– Bio je ponedeljak. Imali smo dogovoreno fotografisanje i sve devojke su taj dan došle našminkane u školu. Čak su i muškarci stavljali pudere. Ali, direktorka i pedagoškinja su mene pozvale i rekle mi da ne mogu da se slikam sa šminkom te da mogu slobodno da idem kući. Sve druge devojke objavile su svoje fotografije po Fejsbuku i vidi se koliko su našminkane

. Fotograf se s njima raspravljao da i ja trebam biti na panou, ali one nisu dozvolile. Na kraju sam se samo uslikala za uspomenu, ali moje fotografije nema na panou – kazala je Bajrić.

Njeni roditelji uputili su dopise nadležnom ministru obrazovanja i Školskom odboru OŠ “Treštenica” povodom ovog slučaja, ali još nisu dobili odgovore.

– Ja sam kao i stotine drugih maturanata ovog kantona, države i regije, ali postoji velika razlika između njih i mene. Svi ti maturanti su sada negde na panou sa svojim vršnjacima i nastavnicima, ali ne i ja. Da li je neko upamtio ovakav slučaj poniženja i diskriminacije jednog deteta.

“TADA SAM SE ZAREKLA DA ĆE NAŠU PRIČU ČUTI CELA SRBIJA” Teško bolesnog Vojina (3) odveli na Ostrog. Dečak krenuo ka moštima, a glas rekao OVO! Onda se desilo čudo (FOTO)

Ja sam obeležena, ja sam ponižena, ja sam žigosano i istraumirano dete i ne znam da li ću ikada više biti kao pre. Meni su polomljena krila pre nego sam poletela u život. Da li je to ispravno, pedagoški, ljudski – pita se Bajrić.

Ona otkriva kako je i ranije imala probleme kada je pedagoškinji prijavljivala preteće poruke iz razreda sa sadržajem kako će je neko pretući ispred škole, ali kako nije dobila nikakvu pomoć i zaštitu.Kao i drugi maturanti, i Nejra je podelila svoju fotografiju na društvenim mrežama, ali ne zbog popularnosti i lajkova, već uz molbu za pomoć da pronađe pravdu.

Veliki broj korisnika interneta podržao je maturantkinju iz Banovića i osudio ponašanje školske uprave.

       

(Dnevne.rs /Alo /Izvor: Klix/ N.M.)