Čudotvorni recept: Ova supa može pobediti većinu virusa gripa i prehlade!

kuvanje

Foto: pixabay

Supa od belog luka napravljena sa 50-ak češanja belog luka, crvenim lukom i majčinom dušicom može pobediti većinu virusa gripa koji izaziva povraćanje, dijareju, temperaturu, glavobolju i grčeve u želucu.

Iako se medicina konstantno razvija, ljudi se sve više okreću prirodi. Antibiotici i drugi lekovi ne ‘pale’ uvek jer su virusi i bakterije iz dana u dan otporniji i jači.

Ono što je super kod belog luka jeste to što na njega ne utiču mutiranja, promene i novi virusi – on se uspešno bori sa svim „pridošlicama“.

To se dešava zbog hemikalije „alicin“ koja dokazano snižava holesterol i krvni pritisak i sprečava začepljenje krvnih sudova.

Jedno istraživanje Univerziteta u Vašingtonu pokazalo je da je beli luk i do 100 puta efikasniji od 2 najpopularnija antibiotika u borbi protiv bolesti, koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.

Zaječarac kupio NAJSKUPLJI PARADAJZ, a kada ga je presekao i VIDEO TO ČUDO, više nije bio gladan (FOTO)

Kada zgnječite češanj belog luka oslobađa se alicin koji zajedno sa drugim sastojcima ubija štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivaju prehlade, grip, upalu uva, itd. A najbolje je to da ne nanosi štetu organizmu.

Donosimo vam recept za lekovitu supu od belog luka:

50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
2 kašike maslaca
2 kašike maslinovog ulja
2 veća crvena luka, naseckana
1 kašika naseckane sveže majčine dušice
6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)
1 svežanj svežeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete upotrebiti i sušene začine)
3 šoljice starog hleba narezanog u kockice
1 šoljica masnije pavlake

1. Zagrejte peć na 180C. Odsecite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta. Ostavite da se ohlade.

2. Za to vreme zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10-ak minuta.

IMAMO JE SVI U KUĆI: Ulje ove biljke ubija čak 25 vrsta bakterija, štiti od raka, čuva vid..! (INFO)

Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte naseckanu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hleba i ostavite sve da krčka 5 minuta dok hleb ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobijenu supu miksajte u blenderu dok ne dobijete polukremastu smesu. Vratite u lonac pa stavite običnu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite po želji.

         

(Dnevno.rs)