ČUDO U MANASTIRU RAKOVICA: Dečak se molio na GROBU PATRIJARHA PAVLA pa prohodao! (INFO)

crkva

Foto: Printscreen/instagram

Na današnji dan pre deset godina upokojio se omiljeni srpski patrijarh Pavle. Dan uočio godišnjice, u manastiru Rakovica, na grobu neprežaljenog patrijarha, zatekli smo vernike koji su došli da mu odaju počast, a koji veruju da se na njegovom grobu događaju čuda!

Mnogi dolaze na njegov grob da se mole, u nadi za izlečenjem, u želji za potomstvom i rešavanjem problema.

Nekim vernicima su molitve zaista pomogle, a bilo je i onih koji su se izlečili od najtežih bolesti.O tome svedoči i Mirjana Barišić iz Zemuna, koja već deset godina pomaže manastiru Rakovica i koja potvrđuje da se na mestu gde patrijarh Pavle počiva oseća poseban mir.

Svetac koji je hodao

– Čula sam razne priče o isceljenju, to su za mene čuda. Mnogima su molitve patrijarhu Pavlu pomogle, on i jeste bio čudo. Jedan dečko iz Resnika bio je paralizovan, bio je i u bolnici, ali kako je došao ovde na grob patrijarha da se moli, on je prohodao! Još uvek teško hoda, ali veruje da mu je on pomogao – priča nam Mirjana.

Kaže da to nije jedino čudo, kao i da je čula za 20 slučajeva isceljenja.

– Pavle je bio svetac koji je hodao, zaslužio je da i zvanično bude proglašen za sveca, zaslužio je to još onog trenutka kada je došlo pola miliona ljudi da mu se pokloni – ističe ona. Molitve patrijarhu Pavlu pomogle su i Milanki Martić iz Kneževca, koja je čak i lično poznavala patrijarha Pavla.

– Želudac mi je bio loše i pritisak, ali otkako dolazim ovde, ja sam bolje, zahvaljujući Bogu i patrijarhu Pavlu ja sam dobro. Lekove više ne pijem. Čak mi je i levo uvo krvarilo i molitve Pavlu su pomogle. On je bio naš živi svetac, pomogao je mnogima, čak i nakon upokojenja.

Jedan dečak je bio bolestan od raka, a njegovi baba i deda su dolazili ovde da se mole, a dečak, koji sada ima osam godina, ozdravio je. Ima dosta njih koji nisu mogli da hodaju, pa su prohodali, nerotkinje su uspele da dobiju potomstvo, ovo mesto je bolje od bolnice – priča nam u dahu Milanka i nastavlja:

Ljiljana Obradović iz Beograda juče je treći put posetila grob patrijarha Pavla, a kako nam je rekla, juče ujutru joj je nešto reklo da treba da ode tamo i da se pomoli.

– Imala sam pre tri meseca težak udes, imam problem sa laktom i nikako da mi bude bolje, duži period suprug i ja ne možemo da dobijemo potomstvo. Da ne verujem da je ovde dolazilo do izlečenja, ne bih došla, verujem da će pomoći – kaže ona.

Bio uz narod

– Inače sam iz Prištine, poznavala sam patrijarha Pavla, on je bio u Gračanici.

Bio je na Kosovu i Metohiji uz svoj narod kad je bilo najteže, nije se odvajao od nas, bodrio nas je i molio da ne napuštamo ognjišta.

Pričao je kako je bolje da se sklonimo negde i sačuvamo glavu, ali da ne prodajemo domove, jer će doći vreme da se vratimo.

Kajem se što ga nisam poslušala!Beograđanka Ružica Mravić dolazi na grob pokojnog patrijarha Pavla jednom mesečno i kaže da je Pavle nezamenljiv:

– Imam problem sa očima i očni pritisak, otkako sam počela ovde da dolazim, bolje mi je.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs / Mina Branković)