CRNOGORSKA SRAMOTA: Miloš Radulović SA SAJOVCIMA RUŠI VASILIJA OSTROŠKOG, sravnili SRPSKU SVETINJU! Zvona zvone, monahinje plaču! (VIDEO)

MANASTIR

Foto: Mitropolija.com, Youtube prtscr / Vijesti online

U obezbeđivanju rušenja manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja angažovana Specijalna antiteroristička jedinica

Na čelu ove jedinice nalazi se Miloš Radulović. On trenutno sa pripadnicima SAJ-a obezbeđuje građevinske mašine koje ruše manastirski konak.

“Rano jutros su opkolili konak i počeli sa rušenjem. Policija nam ne dozvoljava da priđemo konaku. Bruka i sramota je udarati na svetinje, a režim je očigledno rešio da se u potpunosti obračuna sa pravoslavnim stanovništvom u Crnoj Gori. Odavde im poručujemo da nećemo odustati i da ćemo životima braniti sveti

crna gora

FOTO: MITROPOLIJA.COM

nje. A policiji i onima koji su jutros krenuli na svetog Vasilija, neka im je Bog u pomoć ali Sveti ovo ne oprašta” , rekao je za portal IN4S meštanin iz Ulcinja. Prema pisanju medija, na licu mesta se čuju manastirska zvona koja odzvanjaju Briskom gorom.

Rušenje su obezbeđivale jake policijske snage, rekao je “Vijestima” sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Slobodan Zeković.

“Specijalna policije i njihov šef Miloš Radulović obezbeđuju rušenje manastira Svetog Vasilija, kod Ulcinja. To je stara drevna crkva koja je nedavno proglašena za manastir. Oni su jutros došli sa mašinama, bez ikakve najave, blokirali prilazne puteve i počeli da ruše manastirski konak.

Sestrinstvu nisu dali nikakvo rešenje, ali kažu da jesu advokatu”, kazao je sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske

Jutrošnji događaj pokazuje koliko je Vladika budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije bio u pravu kad je izjavio nakon izlaska iz pritvora da crnogorska vlast sada ratuje protiv Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

 

Dnevne.rs, kurir In4s.net, Foto: Mitropolija.com, Youtube prtscr / Vijesti online