CIA otkriva: Bošnjaci nisu apsolutna većina u BiH (INFO)

agenti
Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je podatke o brojnosti i nacionalnom sastavu stanovništva u BiH, prema kojima Bošnjaci nisu apsolutna većina u toj zemlji

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je podatke o brojnosti i nacionalnom sastavu stanovništva u BiH, prema kojima Bošnjaci nisu apsolutna većina u toj zemlji.

U najnovijem izveštaju CIA o BiH, koji je na zvaničnoj stranici ove agencije objavljen pre nekoliko dana, između ostalog, precizno se navodi da u BiH živi 3.867.055 stanovnika, od čega je 48,4 odsto Bošnjaka, 32,7 odsto Srba, 14,6 odsto Hrvata, dok procenat ostalih u nacionalnoj strukturi BiH iznosi 4,3 odsto, navodi list “Pres”.Zanimljivo je da je na ovaj način CIA demantovala nezvanične podatke o rezultatima popisa stanovništva u BiH, sprovedenog od 1. do 15. oktobra 2013. godine. Njih su nedavno objavili brojni mediji iz Federacije BiH, a prema tim navodima bošnjački narod predstavlja apsolutnu većinu populacije u BiH s učešćem od 52 odsto, dok je procenat Srba, prema istim podacima, 31 odsto, a Hrvata 15 odsto!?
[adsenseyu5]
– Podaci koje je o popisnim rezultatima u BiH iznela sigurno najpoznatija obaveštajna služba na svetu sa velikom verovatnoćom mogu se smatrati pouzdanim. Osim što je objavila precizne podatke o broju stanovnika i njihovom nacionalnom sastavu, CIA je u svom poslednjem izveštaju o BiH navela i celo niz drugih egzaktnih pokazatelja, poput polne i starosne zastupljenosti stanovništva, verskog opredeljenja, kao i brojnosti urbane i ruralne populacije, što je praktično nemoguće znati bez uvida u rezultate popisa stanovništva koji je u BiH obavljen pre dve godine – tvrde izvori “Presa”.VERSKA STRUKTURA
Inače, zvaničnici iz statističkih agencija iz RS i FBiH još ne mogu da se dogovore u vezi s objavljivanjem konačnih rezultata popisa, pa su više puta odgađali taj čin, iako se približava krajnji zakonski rok, odnosno 1. jul 2016. godine. Za razliku od njih, CIA je u svom izveštaju navela da se od ukupnog broja stanovnika u BiH njih 40 odsto u verskom pogledu izjašnjavaju kao muslimani.Prema istom izveštaju, pravoslavnih hrišćana u BiH ima 31 odsto, katolika 15, dok se 14 odsto stanovnika u BiH izjasnilo da nisu vernici ili da pripadaju nekoj drugoj verskoj grupi. U izveštaju CIA navodi se i da prosečna starost stanovništa u BiH iznosi 41,2 godine, da u zemlji vlada negativni prirodni priraštaj od 0,13 odsto, kao i da je, uprkos ne tako davnim ratnim dešavanjima, broj muškaraca u BiH veći od broja žena.

DOUŠNICI IZ KOMISIJE
Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti SFRJ i Srbije, Božidar Spasić, za “Pres” kaže da se popisni podaci koje je o BiH objavila CIA mogu da se smatraju apsolutno pouzdanim i tačnim.

– Centralna popisna komisija u BiH komotno može da objavi te iste podatke, jer su gotovo sigurno agenti CIA sve informacije koje su objavili dobili upravo od nekog iz samog vrha te komisije! CIA je previše ozbiljna agencija da bi javno objavljivala nešto što nije provereno i gotovo 100 odsto tačno. Verujem da osim CIA, koja je prva objavila te podatke, identična saznanja o rezultatima popisa stanovništva u BiH imaju i ruske tajne službe, kao i one iz Turske i Irana, odnosno svih zemalja koje su, na ovaj ili onaj način, zainteresovane za stanje u BiH – kaže Spasić.

[adsenseyu1]
(pressrs.ba)