BRITANCI POTVRDILI: “Putinov ‘KGB hod’ da može da potegne pištolj”

predsednik

Foto: Getty images

London — Neobičan hod Vladimira Putina pri kojem desnu ruku drži skoro nepokretnu posledica je intenzivne obuke ruske službe KGB, a ne Parkinsonove bolesti.

Tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije ove godine se bavio načinom na koji hodaju predsednik i premijer Rusije Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, kao i još trojica ruskih visokih zvaničnika.

“Prva stvar koja vam padne na pamet je Parkinsonova bolest” zbog asimetričnih pokreta ruku, navode ovi stručnjaci za neurološke poremećaje kretanja u studiji koju je objavio “Britiš medikal džurnal”.

Kako se navodi u studiji, naučnici imaju sasvim drugačiju pretpostavku. Stav i kretanje ruskih zvaničnika naučeni su u KGB-u ili tokom intenzivne vojne obuke.

Ruski predsednik se kreće kao neko ko je obučen da u svakom trenutku može brzo da potegne pištolj, zbog čega mu je desna ruka mirnija od leve.

[adsenseyu5]

Autori studije su svoju tezu potkrepili i uvidom u “priručnik za obuku bivših pripadnika KGB-a”, odbacivši sumnju da predsednik Rusije pati od degenerativne bolesti.
“Slične primere smo pronašli i u kaubojskim filmovima”, navodi se u tekstu.

Pored Parkinsonove bolesti, za neobični hod Vladimira Putina neki su mislili i da je posledica moždanog udara ili preležane dečje paralize.

Naučnici su analizirali brojne snimke ruskih zvaničnika na Jutjubu.

Međutim, iako je asimetrično kretanje ruku jedan od ranih pokazatelja bolesti, lekari nisu mogli da uoče druge simptome, poput tremora i loše koordinacije.

Drugi snimci, takođe sa interneta, potvrđuju suprotno i dokaz su izuzetne spretnosti Vladimira Putina, koji ima i crni pojas u džudou..

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: BETA)