BRITANAC ODGOVORIO VUČIĆU! Ambasador probao da se opravda na neverovatan način posle slikanja sa Kurtijem, evo šta je poručio iz Prištine! (INFO)

zastava

Foto: Promo

Britanski ambasador u Prištini odgovorio je na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o zastavi tokom sastanka sa Aljbinom Kurtijem.

Iz ambasade Velike Britanije u Prištini stigao je odgovor nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao ambasadora Nikolasa Abota čija zastava je bila istaknuta tokom sastanka sa Aljbinom Kurtijem.

Abot se sastao sa Kurtijem samo nekoliko dana nakon što je njegova partije Samoopredeljenje osvojila najviše glasova na izbotima na Kosovu 6. oktobra.

Na fotografijama koje su objavljene iza njih se nalazila zastava Albanije.

Tirana

Foto: AP

To i ne čudi s obzirom da je Aljbin Kurti vatreni zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije, odnosno ujedinenja Albanije i Kosova, uz delove Crne Gore, Makedonije i Grčke.

Tim povodom reagovao je i srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je na svom Tviter nalogu postavio pitanje britanskom ambasadoru

– Pitanje za ambasadora Velike Bitanije u Prištini:

Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša ekselencijo, ponosno slikali sa Kurtijem?

Pitaću Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor – napisao je predsednik Srbije na Tviteru.

Odgovor je stigao od ambasade međutim, oni su probali da opravdaju svoje postupke, tvrdeći da “ne mogu da biraju kako će njihovi domaćini da urede sobu”.

– Fotografija sa sastanka ambasadora sa kosovskim političkim liderom zadobila je veliku pažnju u regionu.Posao ambasade je da radi sa vodećim političkim akterima na Kosovu.

Mi nismo birali kako je naš sagovornik, u njegovoj partijskoj prostoriji, uredio sobu – navodi se u objavi na Tviteru.

     

(Dnevne.rs /Alo.rs/Izvor: Koha; D.K.)