Bogoljub Karić OTKRIVA: Vučić u Rusiji dočekan kao Tito! Putin nudi Srbiji 10 milijardi dolara! (INFO)

politicar
Lider PSS, biznismen Bogoljub Karić, koji je najveći deo svog desetogodišnjeg “egzila“ proveo u Rusiji, kaže da je poseta premijera Aleksandra Vučića ovoj zemlji ogromna istorijska šansa koju nipošto ne bismo smeli da propustimo.

“Vučića i članove naše državno-privredne delegacije Rusi su primili na najvišem mogućem nivou. Neću preterati ako kažem da su našeg premijera dočekali kao Tita! Nikada, još od socijalističkih vremena, nijedna naša delegacija nije dočekana sa ovako otvorenim namerama i ponudama“, kaže Karić.

Karić naglašava da mnogi u našoj zemlji nisu svesni koliko Rusija može da učini za Srbiju.

“Premijer Vučić, naši ministri i privrednici u Moskvi razgovarali su sa najmoćnijim ruskim biznismenima, sa predstavnicima firmi iza kojih stoje stotine milijardi dolara kapitala. Svi su oni spremni da ulože novac u Srbiju, da krenu u zajedničke poslove sa našim ljudima, da proizvode u Srbiji za potrebe ruskog tržišta. Svi oni imaju preporuku predsednika Putina da investiraju…“, priča on za Informer.

[adsenseyu5]

Bogoljub Karić je objasnio da je Srbija sada stekla najbolje političke uslove u Rusiji koje su važne za ekonomsku saradnju.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Foto: Profimedia

“Ljudi, sva su nam vrata ovde otvorena! I to je velika zasluga premijera Vučića i predsednika Nikolića. Nemojte da se lažemo, bez visoke politike nema ni velikog biznisa. A sada su se stekli najbolji mogući politički uslovi i predsednik Putin će Srbiji otvoreno ponuditi poslove vredne bar deset milijardi dolara godišnje“, navodi on.

Na pitanje da li preteruje kada govori o zaista velikoj svoti novca, Karić kaže da je to čak malo koliko bi moglo da se radi.

“Deset milijardi je sasvim realno, to je čak malo koliko bi moglo da se radi…Pa, je l’ vi znate da je izvoz Belorusije na tržište Ruske federacije oko 40 milijardi dolara godišnje?! Je l’ znate da samo kompanija ‘Karić’ ima ugovorene poslove od 15 milijardi dolara godišnje?! Ovo je Rusija, gospodo. Ovde imate 97 federalnih jedinica, ogromno, nepregledno tržište, ovde vam je nebo granica. A opet kažem, Srbiji i Srbima su u Rusiji sva vrata otvorena! Ovo je verovatno jedino tržište u svetu u kome je srpski biznismen uvek u prednosti…Ako cela Srbija ne može da izveze u Rusiju robe za deset milijardi dolara, onda džaba sve naše priče“, objašnjava Karić.

[adsenseyu1]

(srbijadanas)