BACATE JE, a ne znate da KORA BANANE leči ovih šest problema

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati koru banana. Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

1) BELJENJE ZUBA
Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banana svaki dan za dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

2) UKLANJANJE BRADAVICA
Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

NAJZDRAVIJI KOLAČ NA SVETU: Ima samo dva sastojka a recept je star 6.000 godina!

3) PROTIV AKNI I BORA
Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i činjenica da banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru od banane na kožu, posebno na iritantnim i problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

4) LEČENJE PSORIJAZE
Na žalost, ova bolest kože se ne može u potpunosti izlečiti korom banane, alimože ublažiti simptome psorijaze

5) KAO ANLAGETIK
Trljajte bolna mesta na telu korom od banane i brzo ćete shvatiti da je odličan analgetik.

6) ZA MRŠAVLJENJE

Znate da banane sadrže kalijum, ali da li ste znali da je veliki deo tog kalijuma prisutan u kori banane? Čak do čak 40%.

ZIMA ZADAJE POSLEDNJI UDARAC! Februar počeo LETNJIM danom, ali IPAK najavljen OBRT! Pad od 15 stepeni!

Ovaj mineral je neophodan organizmu ako želite da smršate jer podstiče metabolizam, što dovodi do većeg trošenja kalorija, a mišići imaju dovoljno energije. Ako imate energije, možete biti aktivniji.
Pored kalijuma, kora banane sadrži i mnoge korisne materije, kao što su vlakna, vitamini B grupe, vitamin A. Takođe, kora banana sadrži više vlakana nego sama banana, a upravo vlakna su ta koja vas duže drže sitim

     

(Dnevne.rs /Izvor:Miloica Bajić,zena.blic.rs)