ŽIV JE PUTIN, UMRO NIJE: Pojavile se prve fotografije, da li primećujete nešto na njegovom licu? (FOTO)

predsednik

Kako se spekuliše, pored problema sa leđima koje uspešno leči u Moskvi zbog kojih se nije par dana pojavljivao u javnosti, on je išao i na zatezanje lica, pa sada deluje mlađe, sveže i odmornije

Ruski predsednik Vladimir Putin ima problema sa leđima, tvrdi austrijski “Kurir”, navodeći da je jedan bečki ortoped otputovao u Moskvu da bi lečio šefa ruske države. Kremlj je, međutim, danas objavio fotografiju sa susreta Putina i predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva u Sankt Peterburgu.

Vladimir Putin: Amerikanci organizatori puča, planirali ubistvo Janukoviča; GRU razoružao Ukrajince (VIDEO)

Kako se spekuliše, pored lečenja leđa u Moskvi, on je išao i na zatezanje lica, pa sada deluje mlađe, sveže i odmornije. Predsednik Rusije pojavio se danas prvi put u javnosti od 5. marta, a njegovo višednevno odsustvo podstaklo je brojne spekulacije.

[adsenseyu4]

Bez glasina bi život bio dosadan – rekao je Putin, komentarišući navode medija, posle sastanka u Konstantinovoj palati kod Sankt Peterburga s predsednikom Kirgizije Almazbekom Atambajevim, preneo je Rojters.

Foto: kremlin.ru

Mediji su i ranije pisali o tome da Putin ima problema sa leđima čiji je uzrok stara povreda kičme i da je u novembru 2012. otkazao jedan sastanak zbog toga.

Ovo je poslednja u nizu tvrdnji medija zbog čega se ruski predsednik od 5. marta nije pojavio u javnosti. On je tada u Moskvi održao konferenciju za novinare sa italijanskim premijerom Matom Rencijem.

Nakon toga, Putin je otkazao više zakazanih termina, uključujući i posetu Kazahstanu, kao i planirano potpisivanje sporazuma sa Južnom Osetijom.

Foto: kremlin.ru

Kremlj je, međutim, danas objavio fotografiju sa susreta Putina i predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva u Sankt Peterburgu.

Spekulacije o razlozima za nepojavljivanje su bili brojne, a mediji su preneli i da su se društvene mreže doslovne “usijale” od komentara.

Ruska televizija “Dožd” prenela je da je predsednik imao grip.

[adsenseyu1]

Putinov portparol je prošle nedelje izjavio da je predsednik dobrog zdravlja. On je, međutim, odbio da komenatirše izveštaj te televizije da Putin nije bio u Moskvi nekoliko dana i da se nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u proviciji Novgorod.

Švajcarski mediji su pisali o tome da je Putin sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, sa kojom je prema tvrdnjama medija u vezi, dobio dete u jednoj švajcarskoj klinici.

Foto: Profimedia

Tabloid “Blik” pisao je da je Putin bio uz svoju 32-godišnju devojku kada se ona porađala, dok su drugi lokalni mediji navodili da je on rezervisao dve sobe na prestižnoj klinici – jednu za Alinu, drugu za njene telohranitelje, a da je i sam sa prijateljima odseo nedaleko od bolnice.

Medjutim, švajcarski list na italijanskom jeziku “Korijere del Tićino” ističe da se Kabajeva porodila pre dve nedelje, te da taj dogadjaj ne objašnjava Putinovo nepojavljivanje na zvaničnim događajima prošle nedelje.

S druge strane, Putinov portparol je rekao za rusko izdanje magazina “Forbs” da informacije u vezi sa rođenjem bebe čiji je otac Vladimir Putin – “ne odgovaraju realnosti”. Misterija je dodatno produbljena nakon što su ruski državni mediji objavili, a potom povukli vest da je on u zvaničnu posetu primio predsednika Kirgizije.

View image on Twitter
Oko tog susreta se stvorila zabuna u petak uveče kada su voditelji na državnoj televiziji “Rosija 24″, očigledno čitajući iz netačno napisanog teksta, opisali taj sastanak u prošlom vremenu.

Ruska televizija je kasnije navela da to sve greška, ali je ova omaška produbila sumnje da državni mediji zabašuruju Putinovo neobjašnjivo odsustvo.

Nagađanja nije smirio ni snimak koji je u petak prikazan na ruskoj državnoj televiziji, naglašeno predstavljan kao nov, na kojem se Putin sastao sa visokim ruskim sudijom u svojoj rezidenciji.

Takvi snimci se, međutim, često pripreme unapred i objave kada vlasti daju zeleno svetlo.

Britanski medji preneli su i tvrdnju lidera Ruskog islamskog komiteta Gejdara Džemala, koji je navodno blizak Kremlju, da je izvršen državni udar i da iza njega stoji šef jedne od ruskih bezbednosnih službi Nikolaj Petrušev.

Putin je mirno neutralisan u okviru planova o državnom udaru čiji je organizator Nikolaj Patrušev, bivši sekretar Saveta za bezbednost – tvrdi Džemal, kako je preneo britanski tabloid “Dejli mejl”.

(Telegraf.rs / Tanjug)