ŽESTOK OBRAČUN NA ULICAMA SARAJEVA: Poljaci skandirali “OVO JE SRBIJA”! (VIDEO)

obracun

Noć uoči meča kvalifikacija za Ligu šampiona između dva kluba došlo je do žestokog obračuna između pristalica šampiona BiH i Poljske na ulicama Sarajeva

Navijački incidenti su se dogodili u ponedeljak uveče u Sarajevu, dan uoči meča između domaće ekipe i poljskog Leha iz Poznanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Poljski huligani su poznati po svom delovanju i ponašanju širom Evrope, baš kao i huligani sa Balkana, tako da je u neku ruku bilo i očekivano da će doći do sukoba dve grupe navijača tokom ovog dvomeča.

[adsenseyu1]

Incident su izazvale pristalice poljskog tima koje su, prema informacijama koje dolaze sa lica mesta, na Baščaršiji skandirale “Ovo je Srbija” i “Srbija! Srbija”. U tim trenucima je došlo do sukoba između dva navijačke grupe koji se ubrzo smirio, ali je i nastavljen nakon ponoći u blizini naselja Vogošća gde su fanovi Leha bili smešteni.

Na ulicama se u tim trenucima vodio rat, pošto su i jedni i drugi koristili sve što im je palo u ruke. Letele su stolice, gađali su se bakljama, udarali palicama, pucala su stakla, a obračun nije prestao ni kada su intervenisali pripadnici policije.

[adsenseyu1]

Epilog je na kraju bio da je u tuči povređeno 15 osoba od kojih je devetoro policajaca i šest poljskih navijača, što je saopštila i lokalna policija. Uz to je oštećeno i pet policijskih automobila, šest automobila koji su se našli u neposrednoj blizini, kao i autobus kojim su stigle pristalice tima iz Poznanja, uz izloge mnogih radnji čija su stakla polupana.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Poljske nekolicina navijača je završila u bolnici sa lakšim povredama, dok je jedan uboden nožem. Policija je i jutros bila na uviđaju i obezbeđivaće i tokom dana deo oko hotela kako ne bi došlo do novih sukoba.

Interesantno je da su sportski mediji preneli da uzrok sukoba nije bilo skandiranje navijača njihovog kluba, već da su oni napadnuti od strane tridesetak lokalnih huligana.

(Telegraf.rs)