ŽESTOK NAPAD RUSKE AVIJACIJE: Ubijena dva visoka komandanta i 200 terorista! (VIDEO)

dim

Foto: doraksa.com

Avioni ruske vojske su danas izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država

Ruska borbena avijacija uništila je štab formacije „Liva el Hak“ u Siriji, a u napadu su poginula dvojica visokih poljskih komandanata Islamske države, kao i oko 200 boraca te terorističke organizacije, saopštio je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Makušev.

[adsenseyu5]

„Direktnim udarom visokopreciznih bombi ‘kab 500-S’ uništen je štab formacije ‘Liva el Hak’. Prema podacima radio-presretanja, likvidirana su dvojica visokih poljskih komandanata Islamske države i oko dve stotine boraca“, rekao je Makušev.

Na sajtu Ministarstva odbrane Rusije saopšteno je da su borci ubijeni u provinciji Raka, koju kontrolišu isljučivo teroristi Islamske države. Avioni ruske vojske su danas izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država, izjavio je zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske Igor Makušev.„Za protekla 24 časa je sa baze ‘Hmejmim’ izvršeno 67 poletanja, a avioni Su-34M i Su-25CM uništili su 60 terorističkih objekata”, precizirao je on.

[adsenseyu1]

Prema njegovim rečima, u napadu ruskih aviona na sedište terorističke grupacije „Lia el Hak“ ubijena su dva komandanta i oko 200 militanata.On je dodao da je ruska avijacija ukupno uništila 17 terorističkih kampova, fabriku za remont oklopnih vozila, šest skladišta municije i goriva, 17 oklopnih vozila, dva protivavionska raketna sistema, šest kontrolnih centara, i 16 uporišta sa vojnom tehnikom.

Rusija je operaciju borbe protiv terorističke organizacije Islamska država započela 30. septembra. Rusija se za tu operaciju odlučila nakon molbe sirijskog predsednika Bašara el Asada. Avijacija koja se koristi prilikom bombardovanja terorističkih položaja sastavljena je od jurišnih aviona Su-25, bombardera Su-24M, Su-34, a u pratnji bombardera su i lovci Su-30CM.

(Sputniknews)