ZBOG LOŠEG VREMENA U MAJU: Crnogorci rešili da oderu turiste, PAZITE NA OVAJ DETALJ jer vas može SKUPO KOŠTATI!

more

Foto: printscreen/instagram/ssmirnova

Cene apartmana i soba u Crnoj Gori drastično su skočile zbog nezapamćenih kiša i niskih temperatura tokom maja i početka juna, pa smeštaj u privatnom sektoru za noć košta od 15 do 40 evra!

Sada će turisti, umesto 100 evra za 10 dana, koliko bi platili za iznajmljivanje najjeftinijeg smeštaja, morati da plate 150 evra, a one najskuplje apartmane 400 za isti period.

Vlasinici privatnih smeštaja, npr. u Herceg Novom, rešili su da u drugoj polovini juna, kao i u julu i avgustu nadoknade sve što su izgubili u predsezoni, pa su odlučili da udare turiste po džepu za dodatnih 5 do 10 evra.

Srpska turistkinja podelila NEPRIJATNO ISKUSTVO sa ‘ekskluzivnog’ letovališta u Crnoj Gori, a onda su počele da PLJUŠTE ŽALBE (FOTO)

– Dosad su turisti za krevet plaćali 10 evra, ukoliko je kuća bila udaljena od plaže i imala zajedničko kupatilo, 20 ukoliko je bio u pitanju apartman udaljen od mora, a 30 ukoliko je on blizu obale. Sada više ne može da se nađe krevet po tim cenama, jer su one skočile za po pet evra, a ima i onih čiji su apartmani na obali i koji traže i 40 evra za noć. Turista ima malo, i to onih koji su rešili da svoj godišnji odmor iskoriste baš u junu nadajući se nižim cenama – ističe jedna od meštanki Herceg Novog, koja je želela da ostane anonimna.

more

Foto: printscreen/Instagram

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić potvrdio je da je cene smeštaja u privatnom sektoru moguće pevaćati na licu mesta, ali ne i preko turističkih agencija.

– Kada postoje potpisani ugovori o aranžmanima, nije baš lako da se iznenada promeni cena. Međutim, ima i onih u kojima stoji da su cene podložne promeni, što klijent potpisuje, pa je s tim saglasan. Nisam primetio da je hladno vreme uzrokovalo povećanje cena u turističkim agencijama. Ipak, davaoci usluga u privatnom smeštaju imaju mogućnost da sami kreiraju cene kako žele i moguće je da će to raditi u narednom periodu – naveo je on.

     

(Dnevne.rs/Srbija Danas.rs/izvor: Kurir)