ZAVRŠEN SOROŠEV SASTANAK O DONALDU TRAMPU: ODLUKA JE DONETA!

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Sastanak pripadnika Demokratske alijanse na čelu sa milijarderom Džordžom Sorošom završen je juče u Vašingtonu, a glavna poruka je: „Zaustaviti Donalda Trampa“.

Američke demokrate dogovorile su strategiju “agresivnog stava” prema nadolazećoj administraciji Donalda Trampa u Vašingtonu, s obzirom da smatraju da će novi predsednik SAD mnoge svoje “neprihvatljive ideje uneti u Belu kuću”, navode izvori “Vašington posta”.

[adsenseyu4]

Džordž Soroš, jedan od osnivača Demokratske alijanse, svojim kolegama na trodnevnom sastanku poručio je da Donald Tramp predstavlja opasnost.

– On je potencijalni diktator. Imam poverenja da će američke institucije i energična opozicija stati na put njegovim planovima – poručio je Soroš.

Cilj je i uticati na umerene republikance i okrenuti ih protiv Trampa i njegovih saradnika. Prvi na udaru je Stiven Benon, doskorašnji direktor kontroverznog portala “Bratbart njuz”, kog je Tramp odabrao za glavnog stratega u svom timu u Beloj kući.

– On je antisemita, rasista i mizoginista. Ne možemo da imamo bilo kakve dogovore s tim tipom sve dok se on bavi biznisom širenja mržnje. Zašto? Zato što smo Amerikanci – rekao je jedan od zvaničnika koji je prisustvovao zatvorenom sastanku u luksuznom vašingtonskom hotelu.

Ipak, malo je demokrata koje su spremne da krenu u kampanju totalnog bojkota Trampa i njegove administracije, pre svega što tramp ima određene planove koje i same demokrate podržavaju, poput jačanja infrastrukture i ekonomske politike.

Podsetimo, konferencija Demokratske alijanse održana je od nedelje do utorka, iza zatvorenih vrata luksuznog hotela “Mandarin orijental u Vašingtonu”. Džordž Soroš, američki biznismen mađarskog porekla okupio je veliki broj prebogatih liberala i članova Demokratske partije, kako bi napravili strategiju sabotaže prvih 100 dana mandata Donalda Trampa, otkrio je “Politiko”.

[adsenseyu1]

Pored prebogatih antitrampovski nastrojenih biznismena, sastanku su prisustvovali i politički zvaničnici, poput Nensi Pelosi, šefice demokrata u Senatu, senatorke Elizabet Voren i drugih.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs /Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]