ZASTRAŠUJUĆI TOS-1A: Totalno istrebljivanje terorista po sirijskim brdima (VIDEO)

oklopno-vozilo

Foto: crveneberetke

Sirijska vojska objavila je video snimak paljbe jednog od najubojitijih oružja Ruske Federacije. Reč je o raketnom sistemu TOS-1A, čije rakete imaju snagu da jednim udarom unište osam gradskih blokova.

Na snimku, raketni sistemi TOS-1A i Grad bombarduju ciljeve Islamske države u planinama severoistočno od Latakije.

TOS-1A „Solntsepiok“ (što u prevodu sa ruskog znači „plamen Sunca“ ) je višestruki bacač raketa i termobarično oružje dizajnirano da uništi neprijateljske trupe u utvrđenjima, na otvorenom i u oklopnim vozilima, piše Sputnjik.

Njegove termobarične rakete su posebno efikasne u planinskim oblastima, zbog eksplozije koja rezonuje okolinom, a čija ubojist je posebno pojačana u zatvorenim sredinama. Rakete imaju domet od najviše četiri kilometra.

[adsenseyu5]

Razornost eksplozije ovih raketa nastaje kada se eksplozivni aerosol rasprši iznad cilja i zapali. To stvara duži i smrtonosniji eksplozivni talas od konvencionalnih kondenzovanim eksploziva.

U epicentru eksplozije, temperatura naraste i do 1.000 stepeni Celzijusa. A ako to nije dovoljno, eksplozija ove rakete potpuno izgori atmosferski kiseonik, te u vakuumu koji nastane pluća žrtve pucaju.

https://youtu.be/3SrKZd5tpNo

(srbijadanas)

[adsenseyu1]