ZASTRAŠUJUĆE! Dvoje dece u teškom stanju nakon trovanja u morskom restoranu, jedan odrasli PREMINUO (VIDEO)

Hvar, pixabay

Isplivavaju detalji užasa na Jadranu

Tri odrasle osobe koje su primljene u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno su, dok su simptomi kod dvoje male dece teži i oni se nalaze na intenzivnoj nezi, izjavio je doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split.

– Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne prirode, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja – rekao je Ledina na vanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jedan muškarac koji se nalazio s tim osobama u društvu preminuo, a ostali helikopterom dovezeni u splitske bolnice.

Prema informacijama iz medija šest osoba, italijanskih državljana, četiri starije i dvoje dece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku. Policija je prethodno saopštila da sumnja da je reč o trovanju hranom. Rekao je i da nije siguran da li je uzrok tegoba neka zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja.

TROPSKA VRELINA SE DANAS ZAVRŠAVA! Večerašnji pljuskovi uvod u DRASTIČNU PROMENU VREMENA, ovi delovi Srbije su prvi na udaru (RHMZ)

– Njihova obrada je u toku, u dva smera, infektivno i toksikološka analiza njihovih uzoraka krvi – naglasio je Ledina i dodao da su sprovedeni osnovni laboratorijski nalazi, te da u krvnoj slici ima samo malih odstupanja.

Doktorka Branka Polić izjavila je da su deca u životnoj opasnosti. Dečak od nepunih pet godina i 14-godišnja devojčica, nalaze u jako teškom stanju i na respiratoru su, a došlo je i do otkazivanja više organa.

– Najpre je počelo sa neurološkim simptomima, a onda su počeli da otkazuju srca, pluća, jetre. Svi vitalni organi su trenutno otkazali – rekla je Polićeva.

Više informacija biće dostupno sutra, a Ledina je zaključio da je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana, da bi se moglo pretpostaviti da je reč o trovanju hranom.

Rekao je i da je moguće da nisu školjke uzrok trovanja, s obzirom da su poslužene samo dve porcije, a obolelo je šest osoba. Sumnja se i na trovanje plinom.

     

(Dnevne.rs /Alo.rs/ B. P.  /Izvor: Jutarnji.hr)