ZARAŽEN KORONAVIRUSOM PO DRUGI PUT: Muškarac se oporavio od smrtonosne infekcije, pa dve nedelje kasnije ponovo oboleo

test

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Kako navodi “Dejli mejl”, reč je o čoveku u 70-im godinama, a prvobitno je inficiran u februaru tokom boravka na kruzeru “Diamond Princes”.

Jedan Japanac zaražen je korona virusom po drugi put, samo dve nedelje pošto se oporavio od smrtonosne infekcije.

Prebačen je na lečenje u ustanovi u Tokiju, a vratio se kući kada je posle testiranja utvrđeno da više nema korona virus u organizmu. Međutim, nedugo zatim, stariji muškarac je opet dobio temperaturu 39 stepeni Celzijusa, posle čega je otkriveno da ponovo ima koronavirus.

MERE OPREZA: Kad dolazite iz grada ili sa posla u kuću – da ne biste preneli virus, evo šta prvo morate da uradite! (INFO)

Ovo nije prvi put da se virus vratio, pošto se slično desilo Japanki, inače turističkom vodiču, koja je dva puta u kratkom vremenskom periodu obolela od korona virusa.

Stručnjaci strahuju da postoji verovatnoća da će pacijenti moći ponovo da obole od bolesti COVID-19 koju izaziva virus, kada se test ne otkrije ostatke infekcije u organizmu. Studija na majmunima, međutim, tvrdi drugačije – životinje su razvije imunitet protiv koronavirusa, pošto su prvobtino zaražene njime.

     

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Daily Mail)