ZARADIO JE 715 MILIONA DOLARA I SAD SVE POKLANJA: Poznati glumac mesečno troši 100 dolara, mobilni nije menjao 17 godina, a evo kome daje celo BOGATSTVO! (FOTO)

Ca Jun

Foto: printskrin /instagram

Legendarni glumac iz Hongkonga Ča Jun-Fat (63) odlučio je da svoje bogatstvo od 715 miliona dolara pokloni u dobrotvorne svrhe, prenose kineski mediji.

Glumac koji je dobio Oskara za film “Pritajeni tigar, skriveni zmaj”, poznat je po tome što vodi skroman život, a troši samo 100 dolara mesečno.

Glumac je poznat i po tome što je jedan mobilni telefon koristio čak 17 godina, a tek je pre dve godine prešao na pametne telefon, nakon što je njegov stari model telefona prestao da radi.

“Novac ne pripada zapravo meni, ja sam samo za to privremeno zadužen”, rekao je on kada su ga pitali kakvi su mu planovi za njegovo bogatstvo.

Vesti o njegovim planovima su se ponovo pojavile ove nedelje nakon što je primećen na Tajvanu kako promoviše svoj novi film “Projekat Gutemberg”, koji se prikazuje od 4. oktobra.

Glumac i njegova supruga Jasmin Tan imaju svoju dobrotvornu fondaciju već duži niz godina. Par nema decu.

View this post on Instagram

😘😘😘 O…..M….G

A post shared by chow yun fat (@chowyunfat) on

View this post on Instagram

Chow yun fat Bang bang bang BIG BANG

A post shared by chow yun fat (@chowyunfat) on

“Moj san je da budem obična i srećna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način rekao je on.

Ča Jun Fat dobio je čak tri hongkongške nagrade za najboljeg glumca i dve tajvanske nagrade Zlatni konj. Američki mediji su ga proglasili “najkul” glumcem na svetu.

(Dnevne.rs/ Kurir /Izvor: Daili mail)