ZAPAD U NEVERICI: Putin spremio novi MEGAPROJEKAT!

Rusija

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je kabinetu da prouči pitanje izgradnje mosta na Sahalinu.

„Znam da se pitanje gradnje mosta između Sahalina i kopna odavno razmatra, decenijama. I, kao što vaši poslanici navode u pismu, to je dugogodišnji san onih koji žive na Sahalinu, a to bi bio i značajan faktor u utvrđivanju stanovništva, ljudi — da se može doći i otići u bilo koje doba godine, po svakom vremenu, sve je jasno. To bi dovelo do razvoja severa Habarovskog kraja. Naložio sam Vladi da sve to prouči. Videćemo“, rekao je Putin na sastanku sa guvernerom Sahalinske oblasti Olegom Kožemjakom.

TURISTA NOKAUTIRAO BAHATOG GAZDU PLAŽE U HRVATSKOJ: Brutalno vređao i maltretirao goste, a onda ga je stigla kazna! (VIDEO)

Ideja o izgradnji mosta na Sahalinu postoji već decenijama i to pitanje je više puta pokretano od sredine 20. veka. Još je u Staljinovo doba postojao plan da se veliko ostrvo poveže sa kopnenim delom Rusije, ali tada se nije spominjao most, nego železnički tunel ispod Tatarskog moreuza.

Međutim, ta ideja nije realizovana. Pitanje povezivanja dveju obala mostom ili tunelom ponovo je pokrenuto 2007. godine.

HOROR FOTOGRAFIJE I SNIMCI IZ GRČKE GOVORE VIŠE OD REČI: Pogledajte stravične prizore katastrofalnog požara! (VIDEO) (FOTO)

Tokom direktne linije 7. juna 2018. godine Putin je istakao značaj mosta za stanovnike Sahalina. On je tada naveo da je neophodno proceniti problem sa različitih strana — ekonomsku efikasnost, geopolitičke okolnosti i potrebu za razvojem infrastrukture.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)