Zapad trepće u neverici: U Bugarskom parlamentu zatražen referendum o izlasku iz EU i NATO

bugarska

Lider bugarske partije Ataka Volen Siderov predložio je da se u toj zemlji održi referendum o izlasku iz Severnoatlantske alijanse i Evropske unije, piše portal WUFYS.

U svom govoru u bugarskom parlamentu on je istakao da dalje članstvo u navedenim organizacijama ugrožava bezbednost i privredu Bugarske.

„Zapadni globalisti nezadovoljni su stremljenjem većine pravoslavnih ljudi ka pristojnom životu. To ugrožava njihove prihode i pretenzije na globalnu vladavinu. Oni su se odlučili za rat sa Rusijom, koji podrazumeva ekonomski pritisak i vojne provokacije“ – kazao je Siderov.

Po mišljenju lidera bugarskih patriota, odustajanje Rusije od Južnog toka posledica je nedosledne politike same Sofije, koja je poklekla pred EU dopustivši „udar na nacionalne interese i dostojanstvo“ Bugarske.

Verovanje naroda bivšeg socijalističkog bloka – Rumuna, Čeha, Srba, Slovaka, Bugara u bajke o „evroatlantskim integracijama“ dovela je čitave zemlje do siromaštva i napuštanja uobičajenog načina života, smatra Volen Siderov.

[adsenseyu4]

EU je opljačkala industriju svojih novih članica, faktički ih kolonizovavši, isto to je htela da uradi i sa Rusijom 90-tih godina, rekao je lider Atake u istom govoru.

Kolonizacija se sprovodila preko potkupljene političke vrhuške, i taj proces je zaustavljen tek nakon dolaska Putina na vlast.

I u Bugarskoj je isto tako potrebna vlast koja će stvari da nazove svojim imenom, konstatovao je Siderov. Takva vlast koja će da prizna da je u Ukrajini izvršen državni prevrat pomoću američkih para. Takva koja će služiti interesima Bugarske, a ne njenih kolonizatora.

„Kako su pokazali nedavni događaji, pokornost prema NATO i EU nama samo šteti. Vreme je da se pitanje o članstvu u njima iznese na referendum.

Nastalo je vreme da rešimo da li ćemo i dalje da gutamo tu evro-atlantsku prašinu, dok se ne ugušimo, ili ćemo se setiti svojih evroazijskih korena“ – istakao je lider bugarskih patriota.

(Fakti)

[adsenseyu1]

2 Comments on "Zapad trepće u neverici: U Bugarskom parlamentu zatražen referendum o izlasku iz EU i NATO"

  1. Kao turista 15 godina gledam sta im se desava. Kupljeni su kao trziste, na za jacanje njihove industrije. Sve su im pozatvarali. Nikad losije nisu ziveli. Ali paru plati da udjes a dve da izadjes

  2. Zika Stevanovic | 13. December 2014. at 18:54 |

    p poceo je raspad tkz eu, madjarska, bugarska ko je sledeci a ovi nasi slepci bi da udju xaxaxaxa

Comments are closed.