ZAČULI SE PUCNJEVI, PA JE NASTAO HAOS: Pojavio se snimak trenutka kada je ruski brod UDARIO NA UKRAJINSKI (VIDEO)

sukob

Ruski brod se zabio u brod ukrajinske mornarice, Foto: Printscreen/Youtube

Na internetu je objavljen snimak na kom se vidi trenutak kada se ruski brod obalske straže zabio u brod ukrajinske mornarice po ulasku u ruske teritorijalne vode u nom moru.

Na snimku se čuje kako je neko posadi na ruskom brodu kaže “drži čvrsto” dok je brod udarao u ukrajinski tegljač kod Kerčkih vrata pored Krima.

Radi se o uskom kanalu koji razdvaja poluostrvo Krim od ruskog kopna.Na snimku incidenta čuje se kako jedan muškarac viče: “Zgazi ga, bravo, stisni ga sa desne strane, guraj! Gurni ga! Samo tako! Ajde, ajde! Gurni ga! Samo napred!” Zatim je muškarac sa snimka rekao svojoj posadi da se čvrsto drže. Isti ruski brod je nešto kasnije otvorio vatru i zaplenio tri ukrajinska broda.

U incidentu su zarobljena 24 mornara, a trojica su povređena, ali nisu životno ugrožena. Da podsetimo, Rusija je ponovno otvorila Kerčka vrata pored Krima za plovidbu u ranim jutarnjim satima nakon što su ruski brodovi otvorili vatru i zaplenili tri ukrajinska broda, što je izazvalo opasnu novu krizu između dviju zemalja.

NEMAČKI RATNI VETERAN: Ubijao sam srpsku decu na Košarama, snajperom iz velike daljine (FOTO) (VIDEO)

Ukrajina je stavila vojsku u stanje pripravnosti i proglasila ratno stanje do 25. januara 2019. godine.Ova mera ograničava građanske slobode i državnim institucijama daje veće slobode.

(Dnevne.rs /Izvor:  Dejli Mejl)