ZABRINUTOST ŠIROM SVETA: Ugledni naučni časopis najavio APOKALIPSU i to ne bilo kakvu! (INFO)

rat
Poslednjih godina svet je opsednut filmovima i serijama koje uključuju zombije. Od svih teorija apokalipse, ova je možda najneverovatnija, međutim – vrlo ugledni naučni časopis “British Medical Journal” bez ikakve zadrške u svom božićnom izdanju izdao je tekst pod naslovom “Zombi infekcija: epidemiologija, lečenje i sprečavanje zaraze”.
 Reč je o naučnom istraživanju koje opisuje istoriju zombija, virusa koji stvara zombije a za one koji ne veruju, ovaj rad pominje i haićanske zombije, čiji najraniji opisi datiraju još iz 1500-ih godina, koji su nastali najverovatnije upotrebom neurotoksina.Članak čak poziva vlade sveta da priznaju postojanje opasnosti od zombi apokalipse, jer bi se u krajnjem slučaju mogli suočiti sa ozbiljnim ratom živih i neživih bića.

[adsenseyu5]

“Uspon različitih zombi patogena trebalo bi da bude poziv na buđenje međunarodnoj zajednici, znak da nam je potrebno dodatno finansiranje i saradnju među naučnicima i državnim dužnicima kako bi se nosili sa sveprisutnom pretnjom apokaliptične bolesti” – stoji u objavljennom istraživanju u kome je sve potanko objašnjeno a spominju se i takozvani zombi istraživači koji su specijalizovani za proučavanje ovog fenomena, odnosno infektivne bolesti koja preti planeti.

Iako ovaj članak izgleda i pomalo smešno, sama činjenica da je objavljen u uglednom časopisu raširila je brojne teorije širom sveta.

Ne zaboravimo, upravo je Bil Gejts u više navrata spomenuo kako svet čeka virus za koji se čovečanstvo mora pripremiti kao za rat rekavši:

“Svet mora da nauči lekcije iz epidemije ebole i da se pripremi za buduće pandemije strategijom i praktičnim vežbama kao što se priprema za rat, jer “mnogo opasniji patogeni virus od ebole može da se pojavi, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo videli”.

Originalan tekst možete pročitati OVDE.

[adsenseyu1]

(V.B. /Dnevno.rs)