VLADIMIR PUTIN OD RUSIJE PRAVI IMPERIJU: Pripaja Južnu Osetiju, ali tu se neće zaustaviti!

predsednik
Ruska vojska će na ovaj način kontrolisati crtu razdvajanja Južne Osetije prema ostatku Gruzije. Pored toga, policijski i obaveštajni potencijali Južne Osetije će biti inkorporirani u sastav ruskih službi i pod direktnim zapovedništvom ruskih snaga

Nakon obeležavanja godišnjice pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim, Vladimir Putin je odlučio da je vreme da nastavi svoje pohode! On je pokazao interesovanje za Gruziju i osvrnuo se na sporazum iz Kremlja o “gotovo ujedinjenju” s gruzijskom pokrajinom Južnom Osetijom, koja je 2008. godine proglasila nezavisnost.

Da vas podsetimo, pre dva dana je na Crvenom trgu u Moskvi se okupilo preko 100.000 ljudi koji su slavili pripajanje Krima. Sporazum koji je potpisan između Ruske Federacije i Južne Osetije je vezan za savezništvo i integraciju.

[adsenseyu5]

Rusi su opet optuženi za narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta susednih država koje su nekada činile komunistički Sovjetski Savez.

Putin je u Kremlju razgovarao s predsednikom Južne Osetije Leonidom Tibilovom koji je zahvalio Rusiji i posebno Vladimiru Putinu. On je rekao da je Rusija jedina garancija opstanka “našeg naroda i naše države”. Prema sporazumu, Rusija će vojno i obaveštajno osigurati “nezavisnost Južne Osetije”, a to uključuje ruske snage koje će nadgledati spoljne poslove.

Ruska vojska će na ovaj način kontrolisati crtu razdvajanja Južne Osetije prema ostatku Gruzije. Pored toga, policijski i obaveštajni potencijali Južne Osetije će biti inkorporirani u sastav ruskih službi i pod direktnim zapovedništvom ruskih snaga.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

 

1 Comment on "VLADIMIR PUTIN OD RUSIJE PRAVI IMPERIJU: Pripaja Južnu Osetiju, ali tu se neće zaustaviti!"

  1. Nikola Pasic | 20. March 2015. at 19:58 |

    JAVITE MI KAD STIGNE DO AMERICKE GRANICE!!!

Comments are closed.