VLADIMIR PUTIN: Ne proterujemo nikoga, sve najbolje želim Amerikancima

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Rusija neće nikoga proterati u odgovor na američke sankcije, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da će Putinu predložiti proterivanje 35 američkih diplomata, kao “diplomatsku odmazdu” za proteranih 35 Rusa iz SAD.

[adsenseyu4]

Putin je rekao da neće prihvatiti predlog Lavrova.

“Ove korake odlazeće američke administracije vidimo kao provokaciju i pokušaj podrivanja odnosa Rusije i SAD. Oni su u suprotnosti sa onim što žele ruski i američki narod”, kaže Putin.

On je rekao da Rusija ima prava da odgovori na adekvatan način.

“Mi zadržavamo pravo da se osvetimo, ali nećemo da se spuštamo na nivo neodgovorne kuhinjske diplomatije. Preduzećemo dalje korake na obnavljanju rusko-američkih odnosa zasnovanih na politici koju će sprovoditi administracija novog predsednika Donalda Trampa”, rekao je Putin u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Kremlja.

On je dodao da neće Rusija praviti nikakve probleme američkim diplomatama već je i pozvao njihovu decu da učestvuju na novogodišnjim proslavama u Kremlju.

“Naravno da nećemo braniti diplomatama i njihovim porodicama da za novogodišnje praznike koriste svoja mesta za odmor”, rekao je on.

Ruski predsednik je rekao da mu je žao što se mandat predsednika Baraka Obame završava na takav način.

“Šteta je što mu se mandat ovako završava, ali svejedno želim njemu u njegovoj porodici srećnu novu godinu!”, izjavio je Putin.

Svoje saopštenje je završio čestitkom Donaldu Trampu i američkom narodu.

“Svima želim uspeh i blagostanje!”, rekao je on.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Ivana Kešanski,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]