Vladimir Putin: Evo kako sam vratio Krim u Rusiju! (INFO)

predsednik
Televizijski kanal “Rusija 1” najavila je da će uskoro emitovati film pod nazivom “Krim. Put u Otadžbinu”.

U filmu ruski predsednik Vladimir Putin govori autoru o tome kako je izvedena operacija o vraćanju tog poluostrva u sastav Rusije, prenele su ruske agencije.

– Pozvao sam u Kremlj rukovodioce naših specijalnih službi, ministarstva odbrane, postavio im zadatak da spasu život predsednika Ukrajine (Viktora Janukoviča), jer bi njega prosto ubili – rekao je Putin, a prenosi agencija RIA Novosti.

– Bili su postavljeni velikokalibarski mitraljezi, kako ne bi bilo mnogo priče. Pripremili smo se da ga izvučemo direktno iz Donjecka, kopnom, morem, iz vazduha (…) To je bilo između 22-og i 23-eg (februara 2014.), završili smo oko sedam sati ujutro. Na rastanku, rekao sam svim kolegama: prinuđeni smo da započnemo aktivnost na povratku Krima u sastav Rusije – rekao je Putin.

Na ekranu se prilikom emitovanja isečka pojavio “kajron” na kom se navodi da će film biti prikazan uskoro.

RIA Novosti podseća da Krim nije priznao legitimitet nove ukrajinske vlasti iz februara 2014. i da je odlučeno da se održi referendum o budućoj sudbini 16. marta 2014. godine.

Ogromna većina izašlih – 96,77 odsto, glasalo je za prisajedinjenje Rusiji, birajući između te mogućnosti i obnavljanja važenja Ustava Republike Krim iz 1992. godine i status Krima kao dela Ukrajine, podseća agencija.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Beta)