VIŠAK KILOGRAMA? Onda niste probali ovaj napitak od meda (RECEPT)

mrsavljenje

Foto: pixabay /Dnevne.rs

Mršavljenje nije lako, to će potvrditi svako ko je probao da skine kilograme. Za mnoge je mršavljenje i održavanje težine celoživotni zadatak i posao.

Na svu sreću danas se o mršavljenju zna zaista mnogo toga i lakše je odabrati zdravi način skidanja kilograma koji odgovara vašem organizmu i ličnosti.

Ako imate problema sa viškom kilograma probajte ovaj napitak od meda:

Recept za ovo čudesno piće je jednostavan.

Pomeša se jedna kašika meda, pola kašike cimeta i 3 dcl prokuvane vode (med nemojte umešati u potpuno vrelu vodu da ne izgubi svoja lekovita svojstva). Napitak se dobro promeša, podeli na pola, i pije se dva puta na dan – ujutro i uveče pre spavanja.

[adsenseyu4]

Pozitivni uticaj meda i cimeta na zdravlje i mršavljenje već je mnogo puta naučno dokazan.

Med je mešavina niza organskih kiselina, aminokiselina, enzima, polenskihzrnaca, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina i minerala u manjim količinama (pretežno vitamini B1, B2, B5, B6, C, D, E, K, te minerali natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, jod, bakar, hrom i selen) i drugih vriednih sastojaka. Šećeri sadržani u medu su fruktoza (oko 41%), glukoza (34%), te saharoza (1-2%).

tegla

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Med ljudi često izbegavaju zbog visokog udela šećera, no naučnici na univerzitetu San Diega su ustanovili da med ima drugačiji uticaj na telo od šećera.

Njihovo istraživanje, objavljeno  2011. godine, pokazalo je da med, u poređenju sa šećerom, sprečava nakupljanje kilograma, masnih naslaga i snižava nivo triglicerida. U izdanju “Scientific World Journala” iz 2008. godine pak stoji da je med, u testovima pomogao u mršavljenju, smanjenu masnih naslaga, holesterola i triglicerida. Istraživanje je zaključilo da med, ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprečava gojenje i snižava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

[adsenseyu1]

Cimet i mršavljenje

Najobičniji cimet koji držite u kuhinjskom ormariću za poboljšanje ukusa kolača mogao bi vam postati puno, puno korisniji. Cimet je bogat manganom, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.

Odavno se koristi za lečenje probavnih smetnji i nadutosti, a osim toga, pomaže u sprečavanju širenja stanica raka, formiranju ulkusa želuca, te u lečenju bakterijskih infekcija. Cimet snižava i nivo šećera u krvi, a snižava i krvni pritisak.

(Dnevno.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]