„Virus je ušao u moje telo i ubio mog oca” Poruka 40-godišnjaka iz Torina koju ceo svet mora da čuje

korona

FOTO: VIDEO.CORRIERE.IT / SCREENSHOT

„I ja sam, kao i mnogi drugi, potcenio korona virus. Morate shvatiti da ovo nije igra “, kaže Đani Zampino u svom apelu i dodaje: “budite oprezni, ostanite kod kuće sa porodicama “.

„Virus je ušao u moje telo i ubio mog oca. On ulazi u vas, obuzima vas, preuzima vaša pluća i disajne puteve “. Ovako počinje priča Đanija Zampina, 40-godišnjaka iz Torina, koji je zaražen korona virusom, i putem društvenih mreža želi svima da ispriča svoje iskustvo i pozove na oprez.

Video snimak u kom 40-godišnji Đani Zampino iz Torina priča svoje iskustvo direktno sa postelje sa intenzivne nege, privukao je veliku pažnju u Italiji, a ono što on poručuje, ovih dana veoma je aktuelno i u našoj zemlji.

“Noći provodim sa respiratorom, ne mogu da spavam, život mi se okrenuo naopačke. Voleo bih da niko ne iskusi patnju koju sam ja osećao, jer ovo izgleda kao horor film, ali nažalost nije“.

“Nažalost, još uvek ne mogu da dišem bez pomoći ove maske i noću moram da nosim kacigu koja mi omogućava da dišem”, rekao je u videu objavljenom na društvenim mrežama. “Želim da snimim ovaj video – objasnio je on – jer vidim da previše ljudi i dalje shvata olako ovaj prokleti virus, koji mi je za deset dana uništio život”.

U svojoj ispovesti Đani prepričava da je do pre nekoliko dana njegov život išao glatko. “Imao sam posao menadžera, brinuo sam se za svog oca, bavio sam se svojim hobijima, uključujući i mnogo sporta”, priseća se on. A onda i prijatelji, jedan normalan život. “Moram da kažem da sam potcenio ovaj virus kao i mnogi drugi. Mislio sam da je sve politička i vojna kampanja, prevara, mnoge stvari.”

“Ovaj virus je ušao u moje telo i takođe ubio najdražu osobu u mom životu, a to je bio otac. Svi kažu da je ovaj virus običan grip. Mogu vam reći da nije tako – reči su 40-godišnjaka”. Ulazi u vas, obuzima vas, uzima vam pluća i disajne puteve. Najgore od svega je što je nepoznat. Kako možete pobediti protivnika koga ne poznajete? “.

MERE OPREZA: Kad dolazite iz grada ili sa posla u kuću – da ne biste preneli virus, evo šta prvo morate da uradite! (INFO)

“Malo je pravih informacija, previše je neznanja. Moja poruka je da budite oprezni, ostanite kod kuće sa porodicama, pogledajte film, pročitajte knjigu, igrajte društvenu igru. Samo zajedno, prateći ova pravila, moći ćemo da vratimo naš život u svoje ruke “, glasi Đanijeva poruka.

U Italiji je trenutno zaraženo 24.747 ljudi, od kojih se 2.335 oporavilo i 1.809 je umrlo. U Srbiji ima 57 zaraženih

     

(Dnevne.rs/corriere.it)