VELIKI INCIDENT IZNAD BALTIKA: F-16, borbeni avion NATO, presreo letelicu sa ministrom odbrane Rusije SERGEJOM ŠOJGUOM – HITNO REAGOVAO RUSKI SUHOJ SU-27!

avion

FOTO: FONETAP/MASTER SGT. ANDY DUNAWAY

Letelica NATO prošla je iznad Baltičkog mora tik pored aviona u kojem je bio ministar odbrane Ruske federacije Sergej Šojgu, javlja Russia Today. 

Kako javljaju novinari koji su u avionu ruske vlade, avion F-16 sa oznakama NATO pokušao je da se približi ministarskom avionu iznad neutralnih voda Baltičkog mora.

Tada je reagovao pilot Suhoja Su-27, koji je uspeo da odvrati F-16 sa oznakama Alijanse.

[adsenseyu1]

Avion sa Šojguom je bio na putu za Kalinjingrad, rusku enklavu između Poljske i Litvanije, gde je Šojgu trebalo da ima sastanak sa lokalnim bezbednosnim oficirima.

Kako kažu novinari koji su bili u avionu, u trenutku kad se NATO avion približio, ruski Su-27 se namestio u poziciju u kojoj se vidi naoružanje, posle čega je F-16 odleteo.

TUGA: Srbin Dimitrije Karan (25) POGINUO U SIRIJI, ratovao sa Rusima protiv islamskih terorista i NASTRADAO! (FOTO)

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema informacija o incidentu. – Mislim da je bolje da pitate Ministarstvo odbrane – rekao je Peskov novinarima.

https://www.dnevne.rs/drustvo/de-niro-izjavio-britancima-srbija-je-jedna-od-najmanjih-drzava-u-evropi-ali-sa-najvecim-mukama-od-svih-ostalih-naroda

(Dnevne.rs /Espreso.rs/Izvor: RT)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]