“VELIKI FUDBALER, MALI ČOVEK”: Modrić se odrekao majčine familije iz Srbije, otac mu zabranio svaki kontakt sa njima?!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić odrekao se majčine familije samo zato što su Srbi.

Po završetku rata nikad nije poželeo da sa njima razgovara, a kamoli da se sretne, iako mu rođeni ujak živi u Srbiji, priča za naš list čovek iz Zadra koji odlično poznaje porodicu Modrić!

Lukina majka je Radojka, rođena Dopuđ, iz sela Kruševa kod Obrovca. Ona je Srpkinja po rođenju, kao i svi Dopuđi, koji su za vreme rata uglavnom prebegli u Srbiju.

NIKOLA JE OD MALINA NAPRAVIO LIKER I DŽEM: Problem je nastao jer su etikete na ćirilici (FOTO)

– Rođeni ujak Luke Modrića, Radojkin rođeni brat, danas živi u Srbiji. Luka, međutim, nikad nije bio kod njega, niti su se ikad videli posle rata. I Radojku i njenog muža Stipa, kao i Stipovog brata Željka, poznavao sam odmalena. To su sve bili fini ljudi, njih dvojica veoma korektni momci, nikad nije bilo kavgi, nikad problema, nikad nisu pokazivali da su nacionalisti. Sve se, međutim, promenilo posle rata – kaže naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Ugledan čovek

On dodaje da se Stipe Modrić potpuno promenio posle rata. Od mirnog i korektnog čoveka postao je veliki šovinista koji danas mrzi Srbe. Očigledno je on presudno uticao na Lukino vaspitanje.

– Imali smo zajedničke prijatelje, između ostalih i Srbe. I jednom prilikom, posle rata, ovde kod mene u Zadar dođe jedan čovek, ne bih otkrivao njegovo ime da mu ne pravim probleme, s kojim se i Stipe družio pre rata. Pozovem Stipa telefonom i kažem mu ko je kod mene u kući i pozovem ga da dođe da popijemo piće. Nije došao, nit mi se više javljao. Oni sad, jednostavno, mrze Srbe i sve što je srpsko. Neće ni da čuju ni za koga. Tako je i sa Radinom familijom iz Srbije – priča naš sagovornik.

Sumnja se da su Modrići, Stipe i njegov brat Željko, počeli iz dna duše da mrze Srbe jer su navodno pripadnici JNA ubili njihovog oca Luku.

– Luča, tako smo ga zvali u selu, bio je cestar, putar. To je bio maltene državni posao u ono vreme, dobro plaćen, a Luča je bio čovek od ugleda. Ne znam ko ga je ubio. Nikad se nije saznalo, istraga je trajala godinama, pa je obustavljena zbog nedostatka bilo kakvih dokaza. Pretpostavlja se da je reč o vojnicima JNA. Pretpostavljam da je to, ipak, bila trauma koja je promenila Stipa i Željka. Međutim, nije trebalo da i decu zadoje tolikom mržnjom prema Srbima. Posebno zbog te rodbine sa Radine strane. Pa šta je ona žena kriva, sve je to bilo ratno ludilo – objašnjava naš sagovornik.

SRPSKA PORODICA ZA PRIMER: Nemaju put i kupatilo, ali 11 dece radi i sluša bez pogovora (FOTO)

Cenzura u Hrvatskoj

Inače, i Radojkini preci surovo su stradali od ustaša još za vreme Drugog svetskog rata. Tada je u ozloglašenim ustaškim logorima Jasenovcu i Staroj Gradiški ubijeno više članova porodice Dopuđ, direktnih Radojkinih rođaka. Od Luke se, međutim, uporno krila istina.

U međuvremenu, hrvatski mediji nastavili su da potpuno ignorišu činjenice da je njihov najbolji fudbaler poreklom Srbin.

Kakva cenzura vlada u susednoj zemlji, pokazuje i činjenica da su prećutali čak i činjenicu da je Jovo Dopuđ, rođak Lukine majke, bio major Vojske Republike Srpske Krajine i da je u Hagu svedočio protiv zločinca Ante Gotovine.

KOBNO PO ZDRAVLJE: Evo zašto vas boli glava i umirete od vrućine, a napolju nema ni 30 stepeni

Savetnik premijera smenjen zbog Tompsona

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, zbog zgražavanja nad ustaškim orgijanjem na dočeku fudbalera Hrvatske u Zagrebu izgubio je mesto savetnika premijera Hrvatske Andreja Plenkovića! Macan je dospeo u centar pažnje kad je je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je na Tviteru napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće ustaškog pevača Tompsona na dočeku, „miriše na meki ustaški državni udar“. Macan je taj tvit prokomentarisao rečima: „Koji nije uspeo…“ Inače, upravo je Modrić tražio da se Tompson pridruži igračima.

(Dnevne.rs/Izvor: Informer)