VEDRANA RUDAN: Za dom nespremni!

spisateljica

Foto: Fejsbuk/službena stranica Vedrane Rudan

Hrvatska spisateljica i kolumnistkinja Vedrana Rudan objavila je na svojoj službenoj stranici još jedan u nizu tekstova kojim nemilosrdno secira stanje u Hrvatskoj.

Kolumnu Vedrane Rudan prenosimo u celini i u originalu:

Dosta mi je Tompsona. Drkanje na temu Tompson doživljavam kao osobnu uvredu. Prodaju mi priču da je Tompson gorući hrvatski problem, on je taj koji svijetu govori istinu o „ustaškoj“ Hrvatskoj. Da nije njega i „doma“ i „spremnosti“ Hrvatska bi bila uljuđena evropska i svjetska zemlja onako kako je to uljuđena „Evropa“ i onako kako je to uljuđen „svijet“. Mene netko opako jebe.

Tko je Hrvatsku učinio ovim što ona danas jest? Hrvatska je, blago rečeno, sranje od zemlje kojom, otkako je nastala, upravljaju kriminalci. Eto, jučer se javio Jakovčić, bivši istarski župan, danas „europski parlamentarac“, to više govori o Europi nego o njemu, i krenuo srati što on misli o Tompsonu. Jebote, da Tompsona nema trebalo bi ga izmisliti za sve naše „lijeve“ i „desne“. „Lijevima“ pomaže da dignu glas protiv ustaštva, „desni“ svršavajući na Tompsona poručuju Hrvatima kako u vrijeme NDH nije sve bilo onoliko crno koliko je bilo crno. I jedni i drugi nam govore kako je NDH ono što bi nam dovijeka trebalo ili grijati dušu ili nas bacati u duboku bedaru.

DA LI MISLITE DA JE “PLAVA GROBNICA” VEOMA TUŽNA? Pismo koje je Milutin Bojić poslao devojci iz Soluna JEDNAKO JE POTRESNO! (VIDEO)

ebeni manipulatori. Hrvatska se zbog Tompsona podijelila na „lijeve“ i „desne“, među njima vlada bespoštedni rat, past će i hrvatska krv ako u međuvremenu, sudeći prema pisanju medija to će se dogoditi najkasnije prekosutra, ne zaratimo sa Srbijom, jer je četnik Vučić rekao…

Pretpostavimo da četnik Vučić i ostali Srbi i Srpkinje sutra krenu na nas Hrvate i Hrvatice. Bismo li mi bili, kako voli urlati Tompson, „Za dom spremni“? To nam ne bi bilo na kraj kurca. Svi koji još živimo u Hrvatskoj negdje duboko ili plitko u sebi znamo da „doma“ nemamo.

Što je danas u Hrvatskoj naše? Hoteli? Banke? More? Plaže? Najveće firme? Brodogradilišta? Zemljišta? Benzinske crpke? Najveći aerodrom, zove se Franjo Tuđman? Večernjaci, jutarnjaci, teve postaje… Najljepši dvorci, prekrasni otoci… Kome ću otkriti toplu vodu ako napišem da ništa „naše“ nije. Beskućnici smo, bezdomaši.

Većina nas hrvatskih roditelja ima djecu koja žive i rade vani. Svi koji smo ostali vidimo što se dešava. Koji idiot bi krenuo u rat, ma koliko Tomson zavijao i pozivao i dozivao, da bi od dušmana spasio Sanaderovu, Horvatinčićevu, Jakovčićevu, Bandićevu…., imovinu i sve ono što su naši pokvareni političari strancima prodali za bijednu lovu i ogromnu proviziju.

“PI*KO JEDNA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KAKO POLICIJA BIJE”: Snimak policijske brutalnosti tokom racije ŠOKIRAO JAVNOST (VIDEO)

Neka mi se javi onaj tko je danas ili sutra spreman život dati za Lidl, Spar, Zagrebačku banku ili Andabakove hotele? Nitko danas u Hrvatskoj nije za dom spreman.

Kad smo kod ustaštva slažem se da ga treba osuditi ali mi je istovremeno jasno da postoji jako malo svetaca koji bi se smjeli blatom nabacivati na našu prljavu prošlost. Židovi? Što radite u Gazi? Ameri? Što radite imigrantima i sirotinji diljem svijeta? Nijemci? Njemačka je 2017. godine izvezla oružja u vrijednosti od 6,24 milijarde eura. Da bi širila mir i dobro? Iskupila se za zločine koje je učinio Hitler?

DOGODILO SE U MANASTIRU OSTROG: Ovo su ČUDA svetog Vasilija! (INFO)

Hrvatske nema, jebiga, gotovo trideset godina. Zato se uvijek ispočetka začudim kad netko iz „civiliziranog svijeta“, Židovi, primjerice, Ameri, Nijemci, nešto o nama misle. O Gazi mi pričajte, gospodo. Što radite crncima u Americi, očevi demokracije? Angela, pobila si pola svijeta.

Nije fer obrušavati se na sirote Hrvate. Oni više nikad neće klati, oni su zaklani.

(Dnevne.rs/ Izvor: rudan.info)