VEDRANA RUDAN: Kolinda je GLUPA, a sve drugo je posledica toga!

Kolinda

Foto: Tanjug/AP/Dimitrije Goll, Rojters

Hrvatska književnica Vedrana Rudan ponovo je oplela po hrvatskoj predsednici i još jednom pokazala da nema baš lepo mišljenje o Kolindi Grabar-Kitarović.

“Nije lepo to što ću reći, ali Kolinda ima jedan problem: ona je glupa. Sve drugo je posledica toga. Nije ona ni zla, ni dobra, ni vešta, ni nevešta, već glupa. A glupima bih ja mnogo toga oprostila. Nije ona samu sebe tamo stavila, već je neko drugi izabrao. Smatram da su to bili Amerikanci”, kaže Rudan.

Književnica ostaje pri svom stavu da nije Hrvatica i da se time ponosi.

“Ja nisam Hrvatica, nisam Srpkinja, nisam Kineskinja. Ja sam ljudsko biće. Nemam nikakav stav prema naciji, mislim da nacija ne postoji. Rodite ste tamo gde ste rodite, ali to vas ne određuje”, kaže Vedrana.

Foto: Tanjug

“Ne delim ljude na Srbe i Hrvate. Ja se u Srbiji osećam odlično, što neki doživljavaju perverznim, jer nisam Srpkinja, a još sam iz “neprijateljske zemlje”. Ja to naravno ne prihvatam, ali isto se tako dobro osećam i među svojim čitaocima u Hrvatskoj. Ja ne pišem za prijatelje Ili neprijatelje, ja pišem za svoju dušu. Ko me voli, voli me, ko me ne voli, neka čita nekog drugog”, poručila je Rudan sa Sajma informisanja, komunikacija i marketinga Media market.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Srbija Danas)