VEDRANA RUDAN: Kolinda je GLUPA, a sve drugo je posledica toga!

Kolinda

Foto: Tanjug/AP/Dimitrije Goll, Rojters

Hrvatska književnica Vedrana Rudan ponovo je oplela po hrvatskoj predsednici i još jednom pokazala da nema baš lepo mišljenje o Kolindi Grabar-Kitarović.

“Nije lepo to što ću reći, ali Kolinda ima jedan problem: ona je glupa. Sve drugo je posledica toga. Nije ona ni zla, ni dobra, ni vešta, ni nevešta, već glupa. A glupima bih ja mnogo toga oprostila. Nije ona samu sebe tamo stavila, već je neko drugi izabrao. Smatram da su to bili Amerikanci”, kaže Rudan.

Književnica ostaje pri svom stavu da nije Hrvatica i da se time ponosi.

“Ja nisam Hrvatica, nisam Srpkinja, nisam Kineskinja. Ja sam ljudsko biće. Nemam nikakav stav prema naciji, mislim da nacija ne postoji. Rodite ste tamo gde ste rodite, ali to vas ne određuje”, kaže Vedrana.

Foto: Tanjug

“Ne delim ljude na Srbe i Hrvate. Ja se u Srbiji osećam odlično, što neki doživljavaju perverznim, jer nisam Srpkinja, a još sam iz “neprijateljske zemlje”. Ja to naravno ne prihvatam, ali isto se tako dobro osećam i među svojim čitaocima u Hrvatskoj. Ja ne pišem za prijatelje Ili neprijatelje, ja pišem za svoju dušu. Ko me voli, voli me, ko me ne voli, neka čita nekog drugog”, poručila je Rudan sa Sajma informisanja, komunikacija i marketinga Media market.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Srbija Danas)

1 Comment on "VEDRANA RUDAN: Kolinda je GLUPA, a sve drugo je posledica toga!"

  1. Stovane Hrvatice i Hrvati, dame i gospodo, drugarice i drugovi!
    Namjerno iz pijeteta pisem velikim pocetnim slovom. Usporeba cijenjene Vedrane Rudak, sa slucajnom “precednicom Kolindom Grabarovic Kitar”, je usporedba koja ne stoji ! Nesto posteno, sto svijetli, ono sto daje toplinu i nadu u bolje suncem ovijetljeno sutra nase male nacije, to se ne moze usporediti sa crnom rupom, koja govoreci jezikom nauke, a priori moderne astrofizike koje se vjecno neposteni i nazadni iza debelih kaptolskih zidina nisu nikada drzali, zapravo proganjali i na lomacama palili jer nauka stoji i dijametralnoj suprotnosti crkvenim lazima, rvacke crkve, koju su licemjerni biskupi zeljni politicke moci izopacili u politicke svrhe. Ono visoko svecenstc, oni licemjeri koji se nisu nikada drzali Bozjih zapovijedi, etike i morala, ali su u 2000 tisuce godina usavrsavali cinizam dvostrukog morala, a ima najvise u visokom politicki orijentiranom kleru iza debelih zidina Kaptola. Svaka cast nasem malom i postenom velecasnom svecenstvo koje pati uz vlastiti narod, ali crkveni totalitarizam dolazi iz pohlepe bankara, ljudi koji drze konce o iza kojih stoji mafijaski sistem vatikanske kurije i Banco Vaticano. Kolinda Grabarovic Kitar nije svijesna, da je za razvoj demokratskog drustva potrebna siva materija jedne Vedrane Rudan, koja ima vise mentalne snage u malom prstu, nego je “rvacka precednica” imala u vrijeme njenog kompletnog politickog djelovanja, od kada joj je Ivo Sanader, vjerovatno zbog bujnosti koja opet polako na balkanski nacin buja, dao mogucnost vjezbanja na politickoj pozornici, gdje je grandiozno pokazala koliko sama sebe voli. To nije bila ni prva ni zadnja Sanaderova zabuna,ne samo zbog mracnih sijene koje oboje ostavljaju iza sebe. Patriotizam je Hrvatstvo, nacionalizam je mrak ustastva, za koji sam zaista mislio da se vise nikada ne ce vratiti u nase domove da nam ponovo truje nasu Hrvatsku, nasu mladez, kao sto je to bio slucaj do zavrsetka II.Svijetskog rata, do kraja 1945. godine, nakon kojih smo imali 45 dugih godina zajednistva, postovanja, ljubavi prema bliznjem sigurnosti i mira. a danas ? Danas imamo lazno rodoljubne, biskupe sa kanticama i posudicama tamijana, Kosice i slicne fasiste, cije se rijeci gube poput misisa dima tamjana, nakom demagoskih politickih propovijedi, krnjenjem Svetih misa, koje takove kakove su postale, pune mrznje umijesto ljubavi, ne zele slusati stari katolicki vjernici, nego oni, koji demagogijom laznog rodoljublja zloupotrebljavaju vjeru u politicke svrhe. Vjera je nesto sasvim drugo, cisto, posteno moralno i za mene sveto ! Pitam se, kad ce se moja mala, draga Domovina za koju su ginuli nasi najposteniji casni Branitelji na bojistima postati drzava malog i postenog naroda, bez necasnih u satoru, na Pantovcaku, bez lokalno stranackih sheriffa, nedoraslig duznostima koje obnasaju.

Comments are closed.